15. 05. 2018 - 21:11
Živi dokaz kakve očajne transfere je pravila Barcelona se...
907
Shares
Živi dokaz kakve očajne transfere je pravila Barcelona se vraća na Camp Nou, a nećete vjerovati kakav je nogometaš u pitanju!

DOUGLAS PEREIRA

Živi dokaz kakve očajne transfere je pravila Barcelona se vraća na Camp Nou, a nećete vjerovati kakav je nogometaš u pitanju!

15. 05. 2018 - 21:11
0
Shares

Douglas Pereira bio je jedan od najvećih talenata u Brazilu, pa i ne čudi veliki transfer u Barcelonu 2014. godine. Plaćen je Douglas Sao Paulu četiri miliona eura i dogovor je bio da se novac isplati u tri rate od po 1,5 milion eura. Dobio bi tako Sao Paulo pola miliona više, a samo iz razloga što novac dolazi na rate. No postojala je mala klauzula u ugovoru koja govori kako Douglas Pereira mora odigrati 30 utakmica da bi Barcelona uplatila prvu ratu, a nakon četrdesete i pedesete utakmice bile bi uplaćene posljednje rate. 

ddcs1bhv0aayvfx

Problem u svemu za Sao Paulo predstavljalo je to što je Douglas Pereira odigrao tek 37 utakmica za četiri godine i to nakon posudbi u Sporting Gijon i Benficu, a sada se vraća upravo iz Benfice u kojoj se pokazao kao apsolutni promašaj - baš kao što je to bio slučaj u Barceloni i Sportingu Gijonu. Ove sezone odigrao je ukupno 11 utakmica ili pretvoreno u minute 882. Nije postigao nijedan gol i nije upisao nijednu asistenciju. 

Barcelona ga je dovela sa namjerom da bude novi Dani Alves, a on je postao neka gora verzija Andre Gomesa i ostalih igrača koji su svoje karijere upropastili prelaskom u prvaka LaLige. Dvadesetsedmogodišnjak odigrao je 12 utakmica za U21 reprezentaciju Brazila, a naravno do prvog tima nikad nije došao i neće ni doći. U Barceloni sasvim sigurno neće imati mjesta za treniranje sa prvim timom i od 30.6. kada se vrati sigurno će samo gledati kako da ga se što prije riješe. Navodno je Sao Paulo zainteresovan da ga vrate u svoje redove, ali nije poznato pod kakvim uslovima. Šta se desilo sa momkom iz videa ispod to samo on zna.

 

Učitaj još novosti