15. 05. 2018 - 19:38
Brazilci od naredne sezone predvode Barcelonu, stižu dva...
907
Shares
Brazilci od naredne sezone predvode Barcelonu, stižu dva bombastična pojačanja nakon alarma koji je upalio Levante!

Brazilci od naredne sezone predvode Barcelonu, stižu dva bombastična pojačanja nakon alarma koji je upalio Levante!

15. 05. 2018 - 19:38
0
Shares

Barcelona za Busquetsa pod hitno mora pronaći zamjenu, dok je ista situacija i kada je u pitanju Andres Iniesta koji odlazi na kraju sezone, a dvojica nogometaša već prave veliki problem zbog jednog sigurnog odlaska i druge karijere na zalasku. Odbrana je protiv Levantea pokazala sve slabosti i tu će sigurno doći pojačanja, a već se uveliko radi na rekonstrukciji ekipe za narednu sezonu. 

Malo je falilo Barceloni da ovu sezonu završi kao ekipa koja nije poražena u nijednoj utakmici, ali onda je došlo do iznenadnog izostajanja Messija i Levante je utrpao pet golova prvaku Španije, a iako je briljirao Coutinho, kasno se sjetio jer je proigrao tek kada su gubili čak 5-1 što ne pamtimo kada se desilo momčadi sa Nou Campa koja je u par navrata ispadala iz igre kao totalni amateri, a Emmanuel Boateng je dovodio do ludila odbranu i na kraju je utakmicu postigao sa tri gola.

Kao prvo pojačanje spominje se Marqinhos koji će prema Mundo Deportivu sasvim sigurno doći. Već je Barcelona bila zainteresovana za brazilca, ali nikad nije došlo do zvanične ponude ili uspostavljanja kontakta, no nakon što je Mina pokazao kako nije za prvih jedanaest, sada su zvanično krenuli po njega. Štoper PSG-a je već provjeren igrač iako ima tek 24. godine, a cijena od oko 60 miliona eura ne bi smjela predstavljati problem Barceloni ukoliko žele jaku odbranu. Ove sezone Marquinhos je bio jedan od najboljih igrača u PSG-u koji je postao prvak Francuske u dva Kupa i ligi. Odigrao je brazilac 40 utakmica i postigao je dva gola uz tri asistencije.
 


Drugo pojačanje koje će po svemu sudeći također 99% doći na Camp Nou je Fred iz Shakhtara. Nije poznato da li je Barcelona stupila u kontakt sa PSG-om kada je u pitanju Marquinhos, ali je poznato da jesu sa Shakhtarom zbog Freda. Odgovor Shakhtara na upit je bio 60 miliona eura plus bonusi, a to je skoro pa duplo više od procijenjene vrijednost od strane provjerenih portala. Fred je godinu stariji od Marquinhosa i također je nogometaš za duže staze, a smatra se kako bi bio više nego dostojna zamjena za Busquetsa i da se ne bi osjetio njegov izostanak. Ove sezone Fred je na 37 utakmica postigao četiri gola i dodao sedam asistencija, ali to mu nije primarni posao. Onaj koji jeste je blokiranje protivničnih igrača, te lopti, a to radi sjajno. Sedam nastupa za reprezentaciju Brazila ima Fred.
 


Coutinho je na kraju ove sezone zablistao i sigurno je da će od naredne sezone imati svoje mjesto u prvih jedanaest jer će proći pripreme po planu tima sa Camp Noua i neće biti prepreka. Paulihno također nije bio standardan ove sezone, ali je dokazao da je sjajno pojačanje iako mnogi nisu smatrali da je vrijedan 40. miliona eura koliko je plaćen. Sa dolaskom Marquinhosa i Freda imali bi Barcelonu na pogon igrača iz Brazila i s obzirom na kvalitetu svakog od njih gledali bi nešto sjajno. Nikako ne treba zaboraviti da će najvjerovatnije doći i Griezmann, a već imaju Dembelea, Messija i Suareza...

Učitaj još novosti