03. 06. 2019 - 21:50
Frank Lampard imenovao 5 najboljih veznjaka protiv kojih je...
907
Shares
Frank Lampard imenovao 5 najboljih veznjaka protiv kojih je igrao u Premiershipu: Ovim je izazvao salvu negodovanja i brojne rasprave, broj 1 je NEVJEROVATAN

BIVŠI AS CHELSEAJA I CITYJA

Frank Lampard imenovao 5 najboljih veznjaka protiv kojih je igrao u Premiershipu: Ovim je izazvao salvu negodovanja i brojne rasprave, broj 1 je NEVJEROVATAN

Sport.ba
03. 06. 2019 - 21:50
0
Shares

Niko ne može poreći da je Frank Lampard jedan od najboljih veznih igrača koji su ikada igrali u Premier ligi. Lampard je bio fenomenalan tijekom svojih 20 sezona koje je proveo u Premier ligi, pogotovo u 13 godina koje je proveo sa Chelseajem.

terry-lampard

Osvojio je 13 velikih priznanja sa klubom iz zapadnog Londona, uključujući tri titule Premier lige, četiri FA kupa i Ligu prvaka. Na individualnoj razini je postigao 177 golova u 609 utakmica, stavivši ga četvrtog na popis najboljih strijelaca Premier lige. Zaista će trebati poseban veznjak da bi oborio ovaj rekord.

frank-lampard

Nakon što je proveo 20 sezona u Engleskoj, Lampard je dijelio teren sa nekim od najkvalitetnijih protivnika. I sada je otkrio pet najboljih veznih igrača protiv kojih je igrao tijekom svog vremena u Premier ligi.

lampard-mourinho

Yaya Toure, Patrick Vieira, Paul Scholes, Roy Keane i Steven Gerrard kao prvih pet, iako on vjeruje da je su ovo bili najbolji od najboljih.

“Ja bih stavio Yaya Tourea u prvih pet najtežih protivnika s kojima sa se suočio u svojoj karijeri, a na vrhuncu je mogao sam da promijeni tok cijele utakmice.”

yaya-toure“Steven Gerrard je vjerovatno najbolji igrač protiv kojeg sam ikada igrao, zbog njegove dosljednosti tijeom godina, ali Yaya je tamo gore sa Roy Keaneom, Patrick Vieirom i Paul Scholesom – što pokazuje kako ga visoko ocjenjujem.”

gerrard

To će vjerovatno izazvati neku raspravu. Navijači Manchester Uniteda, kao i mnogi drugi neutralci će sigurno reći da je Paul Scholes bio najveći vezni igrač u Premier ligi. Navijači Liverpoola će se složiti sa Lampardom da je Gerrard najbolji, a navijači Arsenala će tvrditi da je Vieira na vrhu ove hrpe.

paul-scholes

vieira-wenger

Ali niko ne zna bolje od Lampard, koji je igrao protiv tih igrača više puta tijekom mnogih godina. Zato ćemo morati da vjerujemo Lampardovim riječima.

(Sport.ba)

Učitaj još novosti