09. 05. 2018 - 08:57
NEVJEROVATAN PREOKRET Atletico Madrid šokirao Barcelonu!
907
Shares
NEVJEROVATAN PREOKRET Atletico Madrid šokirao Barcelonu!

ANTOINE GRIEZMANN

NEVJEROVATAN PREOKRET Atletico Madrid šokirao Barcelonu!

09. 05. 2018 - 08:57
0
Shares

Sapunica oko napadača Atletico Madrida ne prestaje, a ne vidimo joj kraj uskoro. Naime o čemu se radi, Bartomeu - predsjednik Barcelone, već je izjavio kako je spreman i kako će na kraju sezone platiti otkupnu klauzulu za Griezmanna, a ona iznosi 100 miliona eura. Zbog Griezmanna će se Barcelona riješiti čak osmorice igrača i to bi trebalo pokriti finansijski fair play, a o tome smo jučer pisali. 
 


No danas je čitava priča dobila iznenađujući preokret iako smo svi mislili kako zapravo nema prepreke u transferu. Čak je i Griezmann u par navrata potvrdio interesovanje Barcelone i rekao je kako nema ništa protiv transfera, dok su mu igrači sa Camp Nou-a poželjeli dobrodošlicu. 

dcmgfchxkaavgfg

"Dosta nam je Barceloninog stvava, pokazuju apsolutan nedostatak poštovanja," rekao je izvršni direktor Atletico Madrida Miguel Angel Gil Marin, pa dodao: "Stav Atletica je veoma jasan  ponovljen je više puta. Nismo pregovarali o transferu Griezmanna niti imamo namjeru da to učinimo."
 


 Bartomeu je izjavio kako se sastao sa agentom sjajnog igrača reprezentacije Francuske, a sada su mnogi zbunjeni. Činjenica je da ne mogu uraditi ništa ako Griezmann želi otići i ako dođe do plaćanja otkupne klauzule, a o čemu se zapravo radi saznat ćemo uskoro. Dvadesetsedmogodišnjak je ove sezone odigrao 46 utakmica i postigao je čak 27 golova te dodijelio 14 asistencija, pa je lako zaključiti da se radi o sjajnom nogometašu koji je zapravo individualnom kvalitetom odveo Atletico Madrid do finala Europa lige.

Učitaj još novosti