08. 05. 2018 - 21:59
Tek ušli u Premier ligu, a već dovode bombastično pojačanje iz...
907
Shares
Tek ušli u Premier ligu, a već dovode bombastično pojačanje iz velikana Serie A

ANDRE SILVA

Tek ušli u Premier ligu, a već dovode bombastično pojačanje iz velikana Serie A

08. 05. 2018 - 21:59
0
Shares

Prema pisanju Sky Sporta Wolverhampton je veoma zainteresovan za dovođenje Andre Silve iz Milana. Wolverhampton Wandendersi su se plasirali u Premier ligu nakon sjajne sezone u Championshipu i osvajanja 99 bodova, a plasman im donosi nevjerovatnih 200 miliona eura od kojih će većina biti za TV prava. 

Planiraju da dobro utroše novac, a pojačanje koje smatraju da bi bilo ogromno za klub je Andre Silva. Već su kontaktirali njegovo agenta Jorge Mendesa i navodno se samo čeka zvanična potvrda transfera.

Silva je stigao u Milan za 38 miliona eura iz Porta, ali ove sezone nije pokazao mnogo toga i postigao je svega 10 golova od čega samo dva u Seriji A. Milan neće igrati Ligu prvaka, ali je tu Europa liga, no prema riječima Mendesa njegov igrač ne bi imao ništa protiv da dodje u Premier ligu. Očekivalo se od Silve da će biti veliko pojačanje za Milan, ali on to nije bio i promjena će mu možda goditi. Nije poznato koliko visoku ponudu će poslati prvak Championshipa, ali sigurno je da neće biti mala. 

Milan je prošle sezone doveo čak 11 igrača, ali većina njih su bili promašaji ili promašaji većim dijelom. Gennaro Gattuso je dobio novi trogodišnji ugovor nakon sjajne ekipode na početku posla, ali poslije toga mnogo stvari je palo u vodu i nisu briljirali na posljednjim utakmicama, pa na kraju sezone navijači očekuju velike promjene u ekipi ukoliko ne dođe do problema sa finansijskim fair-playom koji se već dugo vrti oko Milana.
 

 

Učitaj još novosti