07. 05. 2018 - 16:08
Veliki povratak Alvaro Morate u nekadašnji klub
907
Shares
Veliki povratak Alvaro Morate u nekadašnji klub

JUVENTUS

Veliki povratak Alvaro Morate u nekadašnji klub

07. 05. 2018 - 16:08
0
Shares

Alvaro Morata nije se najbolje snašao u Chelseaju i sada je u potpunosti pao u drugi plan. Očekivalo se od Morate da postane onaj napadač i lider kakvog Chelsea traži još od Didiera Drogbe. Sjajno je počeo španac, ali nije tako nastavio. Došla je i povreda, drugi dio sezone priznao je kako je igrao povrijeđen i sve je to dovelo do toga da više ne bude u prvom planu Antonio Contea. 

Iz Arsenala je na zimskom prijelaznom roku došao Olivier Giroud, a niko nije mogao očekivati da će ovako bljesnuti u Chelseaju s obzirom na godine i na sve što se dešavalo u Arsenalu. No on je razuvjerio sve oko sebe i dokazao je da se radi o napadaču koji je svjetska klasa. Jučer je postigao pogodak protiv Liverpoola koji je Chelsea doveo na samo dva boda od Tottenhama i na tri boda od Liverpoola, a ovo bi mogla biti ključna utakmica u eventualnom odlasku Chelseaja u Ligu prvaka koji prije par utakmica nisu mogli ni sanjati. 
 


Za Alvaro Moratu je zainteresovan njegov nekadašnji klub Juventus. Chelsea je odgovorio na upit Juventusa i postavili su cijenu od 60 miliona eura, ali oni nisu spremni da plate ovako veliku cijenu. Prema pisanju medija iz Engleske i Italije i to veoma provjerenih jasno stoji kako bi Juventus mogao da dovede Moratu na posudbu od dvije godine koja bi odlično napunila kasu Chelseaja, a i dalje bi imali Moratu u šaci ukoliko se probudi i zaigra odlično. Jedan od takvih primjera je Batshuayi koji je činio čuda u Borussiji iz Dortmunda prije povrede, a Abramović nije ponudio opciju otkupa ugovora na kraju sezone što je sjajan posao. 

Navodno se samo čeka zvanična potvrda povratka Morate u Juventus, a oko 10 miliona eura trebala bi biti vrijednost posudbe ili u prevodu po pet miliona eura bi bila cijena jedne sezone. Morata je već jednom igrao za Juventus kada je došao iz Real Madrida za 20 miliona eura i postigao je na 93 utakmice 27 golova za dugogodišnjeg prvaka Italije.
 

 

Učitaj još novosti