06. 05. 2018 - 20:54
Najpouzdaniji izvor za transfere potvrdio kako Klopp u...
907
Shares
Najpouzdaniji izvor za transfere potvrdio kako Klopp u Liverpool dovodi napadača Barcelone i 70. miliona eura vrijednog igrača Lyona

RMC SPORT

Najpouzdaniji izvor za transfere potvrdio kako Klopp u Liverpool dovodi napadača Barcelone i 70. miliona eura vrijednog igrača Lyona

06. 05. 2018 - 20:54
0
Shares

Jurgen Klopp je stvorio sjajnu generaciju Borussije Dortmund koja nakon njega ne može ništa, a sada to isto sjajni trener radi u Liverpoolu i nakon kratkog vremena stvorio je momčad koja igra možda i najljepši nogomet u Europi, pa nisu tek tako došli do finala Lige prvaka. Engleskom ligom je proharao Manchester City, a da su bar malo bili lošiji mnogo bi drame nastalo u Premier ligi koje će po svemu sudeći biti naredne sezone jer se budi Chelsea, a Arsenal bi mogao konačno da uradi nešto više sa novim trenerom. 
 


RMC Sport kao trenutno najpouzdaniji izvor za transfere danas je objavio vijest kako u Liverpool na kraju sezone stižu Ousmane Dembele iz Barcelone, te Nabil Fekir iz Lyona. Svima je već jasno da se Ousmane Dembele nije snašao u Barceloni, a teško da će se snaći jer Barca za narednu sezonu ima u planu da dodatno pojača napad iako su već doveli Griezmanna koji sigurno uzima mjesto Dembeleu. Prodaja je sasvim logična kada se sve uzme u obzir, a dobar dio novca vratio bi im Liverpool jer su 105 miliona eura Borussiji iz Dortmunda platili Dembelea, a on nije ni sjena napadača koji je igrao u Bundesligi. Jurgen Klopp je veliki fan Dembelea i ne čudi zbog toga što ga silno želi u svom timu.
 


Za Nabila Fekira Liverpool bi trebao ponuditi 70. miliona eura, a brzonogi nogometaš Lyona sigurno bi pravio ogromne probleme odbranama protivničkih ekipa, a zamislite samo Manea, Firmina, Salaha, Dembelea i Fekira u jednoj ekipi. Strašan bi to tim bio ko god igrao iza njih, a ne treba zaboraviti da na kraju sezone Keita iz Leipziga dolazi u Liverpool i sve je već dogovoreno samo se čekao kraj sezone. Liverpool je kaparu uplatio davno. Yassin Fekir će uz Nabila također put Liverpoola jer se stariji brat nije htio odvojiti od njega, a on će biti uključen u cijenu od 70 miliona eura, pa Liverpool ne može ništa izgubiti. Yassin je nedavno priključen prvom timu Lyona, a ima 21. godinu. 

Učitaj još novosti