07. 05. 2018 - 20:51
Sa rekordnih 9,7 driblinga po utakmici preporučen Guardioli i...
907
Shares
Sa rekordnih 9,7 driblinga po utakmici preporučen Guardioli i sada je na korak od Manchester Citya

ADAMA TRAORE

Sa rekordnih 9,7 driblinga po utakmici preporučen Guardioli i sada je na korak od Manchester Citya

07. 05. 2018 - 20:51
0
Shares

Nekadašnji nogometaš Barcelone i igrač koji je pored Hospitaleta naučio igrati nogomet u prvaku Španije, sada igra nogomet života. Iz Barcelone je 2015. godine otišao sa svojih devetnaest godina jer nije mogao da dođe do prvog tima, a kupila ga je Aston Villa. No nakon samo jedne sezone otišao je prema Middlesbroughu i igra sa našim Muhamedom Bešićem, a ove sezone izborili su Play off i mogli bi ih gledati naredne sezone u Premier ligi. 
 


Adama Traore je iz Aston Ville došao u Middlesbrough za svega osam miliona eura, a uloženi novac je opravdao u svakom mogućem pogledu. Iako to statistika možda neće pokazati u najboljem svjetlu kada su u pitanju golovi i asistencije jer ima pet golova i dvanaest asistencija na 38 odigranih utakmica. No ono što ga krasi jeste brzina i sjajan pregled igre. Sa 9,7 driblinga u sezoni postao je rekorder, a prije njega Yanic Wildschut je bio rekorder i to sa 'samo' 5,1 driblingom po utakmici. Dakle malo je falilo da Adama Traore udupla nekadašnji rekord i teško da će ga neko stići kada je Championship u pitanju. 

Njegov agent je imao razgovor sa Pepom Guardiolom još na polovici sezone i preporučio ga je prvaku Premier lige. Nije bilo nikakvog odgovora, ali sada je zvanično da će Pep Guardiola poslati ponudu u vrijednost od 15 miliona eura za sjajnog ofanzivca. Mora se priznati da je u pitanju smiješna cijena s obzirom na kvalitetu Traorea, a sigurno je da Middlesbrough neće tako lako pristati na prodaju. Nije poznato šta na sve kaže Adama Traore, ali s obzirom na to ga da je agent ponudio Guardioli onda teško da ga Middlsebough može zadržati jer Manchester Cityu novac ne predstavlja nikakav problem.

Učitaj još novosti