04. 05. 2018 - 17:26
Cristiano Ronaldo i Zinedine Zidane postavili uslove Perezu...
907
Shares
Cristiano Ronaldo i Zinedine Zidane postavili uslove Perezu kada je u pitanju prijelazni rok

Cristiano Ronaldo i Zinedine Zidane postavili uslove Perezu kada je u pitanju prijelazni rok

04. 05. 2018 - 17:26
0
Shares

Gareth Bale od naredne sezone sasvim sigurno neće biti član Real Madrida, dok se Zinedine Zidane i Cristiano Ronaldo slažu kako Karim Benzema mora ostati u ekipi i da je veoma važan dio slagalice. Od naredne sezone Zinedine Zidane ima u planu da kao centralnog napadača koristi Cristiana Ronalda, a treba biti realan i pogledati koliko godina ima, pa nam je jasno da je daleko ubitačniji kao klasični špic, a dosta manje kao krilo koje je igrao kroz karijeru. 
 


Mediji u Španiji ne prestaju da pišu o dolasku Mohameda Salaha iako je on doslovno zabetoniran u Liverpoolu i iz kluba je potvrđeno kako nije dostupan i da nikakvi novci ne mogu privoliti Mohameda Salaha, a isto tako ne postoji količina novca koja može zadovoljiti klub kada je on u pitanju. Trenutno je možda i najbolji nogometaš na svijetu, a ima priliku da to i postane. Već je najbolji u Premier ligi, a bit će i najbolji strijelac, dok bi mogao postati u osvajač Lige šampiona što bi ga vjerovatno dovelo do osvajanja nagrade za najboljeg nogometaša ove sezone. Konkurencija mu je upravo Cristiano Ronaldo uz Lionela Messija, a ovaj dvojac već godinama dominira i napokon su dobili veoma kvalitetnu konkurenciju. Od naredne sezone očekuje se da Neymar bude također u samom vrhu, a ove ga je spriječila nezgodna povreda koja ga je odvojila od terena sve do Svjetskog prvenstva na kojem će igrati sa Brazilom i tu bi mogao najaviti sjajnu narednu sezonu koju svi priželjkuju. 
 


Teško je reći da li će biti dovoljno 200 miliona eura koliko je Real Madrid spreman poslati prema Liverpoolu za Mohameda Salaha, ali jedno je sigurno, a to je da imaju sjajne alternative u vidu Edena Hazarda koji sigurno želi da igra Ligu prvaka, a to neće imati priliku sa Chelseajem naredne sezone. Cristiano Ronaldo vjeruje kako bi bilo koji od navedenog dvojca bio daleko bolji u Realu od Kanea ili Lewandowskog, pa ako on tako kaže, onda je vjerovatno udaljio Kanea i Lewu od Reala. Javna je tajna da je Lewandowskom životna želja da zaigra za Real Madrid, ali po svemu sudeći neće biti ispunjena iako je bio veoma blizu prelaska. 

Prema pisanju medija iz Španije Courtois će od 2019. godine biti prvi golman Real Madrida, a do tada je Navas siguran između stativa. Navodno nekih velikih promjena više neće biti, a još uvijek se traži jedan defanzivac koji bi trebao pokriti rupe tokom sezone. Cristiano Ronaldo i Zinedine Zidane postavili su težak zadatak pred Pereza, a navijači se svakako nadaju da će biti ispunjen jer bi imali nevjerovatno jak napad. Već doslovno dominiraju Ligom prvaka prethodnih godina, a ako ove godine osvoje to će biti rekordna tri puta u nizu i nema sumnje da bi svaka ponuda koju pošalju bila prihvaćena. 

Učitaj još novosti