04. 05. 2018 - 18:46
Barcelona odriješila kesu i plaća veliku otkupnu klauzulu za...
907
Shares
Barcelona odriješila kesu i plaća veliku otkupnu klauzulu za sjajnog Brazilca

Barcelona odriješila kesu i plaća veliku otkupnu klauzulu za sjajnog Brazilca

04. 05. 2018 - 18:46
0
Shares

Katalonski Sport navodi kako se otac sjajnog mladog nogometaša iz Brazila sastao sa čelnicima Barcelone i kako su dogovarali prelazak Rodrygo Goesa iz Santosa u Barcelonu. Prvak Španije je već imao sjajan transfer iz Santosa, a u pitanju je bio Neymar koji je jedan od najboljih nogometaša na svijetu trenutno i ako ovaj put pogode kao sa Neymarom onda bi dobili fenomenalnog napadača. 

Otkupna klauzula za sjajnog napadača Santosa je 50 miliona eura, ali sigurno je da vrijedi svakog eura jer dominira u Santosu, a sve velike zvijezde iz Brazila su već komentarisale njegove igre i već je preporučivan Barceloni od strane nekoliko zvijezda. Rodrygo je ove sezone odigrao sedam utakmica i postigao je dva gola za seniorski tim Santosa, dok je za juniorsku reprezentaciju Brazila igrao četiri puta, a pogađao je mrežu tri puta. 

Prema transfermarktu vrijednost Rodryga je svega 100 hiljada eura, ali nije bez razloga otkupna klauzula čak 50 miliona eura. Uostalom u njegove kvalitete se možete uvjeriti u videu koji vam donosimo ispod teksta. 
 

 

Učitaj još novosti