04. 05. 2018 - 16:44
Guardiola potvrdio da veznjak napušta Manchester City
907
Shares
Guardiola potvrdio da veznjak napušta Manchester City

YAYA TOURE

Guardiola potvrdio da veznjak napušta Manchester City

04. 05. 2018 - 16:44
0
Shares

"Yaya je došao na početku ovog putovanja. Ovo mjesto gdje smo mi sada, dogodilo se zbog svega što je on napravio za klub", riječi su Pepa Guardiola o Yaya Toureu koji će na kraju sezone napustiti Manchester City nakon skoro osam provedenih godina u timu i nakon što je pružao neke sjajne partije koje su dovele do toga da dva puta osvojio Premier ligu sa plavim timom iz Manchestera. 
 


Tridesetčetverogodišnjak je ove sezone odigrao samo 16 utakmica za Manchester City i upisao je dvije asistencije. Sjećamo ga se zbog nekih spektakularnih golova u Cityu. Toure je u karijeri igrao još za između ostalih Monaco i Barcelonu. Još uvijek nije poznato gdje bi reprezentativac Obale Slonovače mogao nastaviti karijeru. Za svoju zemlju odigrao je 102 utakmice i postigao je 19 golova. 

Toure već ima mnogo godina i nije mu preostalo još mnogo kada je karijera u pitanju, a postoji mogućnost i da ode u mirovinu. Tridesetčetverogodišnjaku je vrijednost svega pet miliona eura i vjerovatno bi neki tim iz Kine ili Amerike mogao dobiti sjajno pojačanje na sezonu ili dvije jer Toure još može dosta toga pokazati.
 

 

Učitaj još novosti