04. 05. 2018 - 16:21
Andre Silva već napušta Milan
907
Shares
Andre Silva već napušta Milan

Andre Silva već napušta Milan

04. 05. 2018 - 16:21
0
Shares

Andre Silva stigao je kao veliko pojačanje u Milan i to kao nogometaš koji je plaćen za Milan visokih 35 miliona eura. Očekivalo se mnogo, a zapravo se nije dobilo skoro pa ništa. Andre Silva čak nije bio ni standardan u prvih jedanaest Milana i na kraju sezone Jorge Mendes kao njegov agent želi da ga proda ili eventualno pošalje na posudbu u neki klub gdje bi mogao vratiti formu prije povratka u Milan. 

Gattuso budućnost Andre Silve nikada nije dovodio u pitanje, ali činjenica je da niko nije zadovoljan formom napadača. Predsjednik Milana najavio je jučer kako će u klub doći pojačanje u vidu napadača koje će se oboriti sa nogu, a to bi moglo vrlo lako značiti da bi Andre Silva sa trenutnom formom bio zakovan za klupu. Gennaro Gattuso dobio je trogodišnji ugovor u Milanu nakon odličnog početka, ali onda je sve krenulo da propada. Igrači ne pokazuju ništa, činjenica je da nema ni nekog velikog kvaliteta, a do Lige prvaka nisu uspjeli doći. 

Nikola Kalinić također će napustiti klub na kraju sezone, a još par nogometaša spominje se kada su u pitanju transfer. Špekulacija je mnogo, a Massimiliano Mirabelli govori kako neće prodavati igrače i to ne jer im ne trebaju novci, nego iz razloga što žele da zadrže okosnicu ekipe na okupu. Andre Silva koji je čitavu karijeru proveo u Portu sa Milanom ima ugovor do 2022. godine i s obzirom na dužinu ugovora pod hitno im treba onakav kakav je bio u Portu. Ove sezone na 39 utakmica postigao je 10 golova i dodao je 2 asistencije. 

Učitaj još novosti