03. 05. 2018 - 21:09
Pep Guardiola zvanično poslao tim koji bi trebao donijeti...
907
Shares
Pep Guardiola zvanično poslao tim koji bi trebao donijeti potpis sjajnog veznjaka Napolija

JORGINHO

Pep Guardiola zvanično poslao tim koji bi trebao donijeti potpis sjajnog veznjaka Napolija

03. 05. 2018 - 21:09
0
Shares

Pep Guardiola je već najavio kako će sigurno dovesti par pojačanja za narednu sezonu i da želi da očaja tim koji će krenuti u pohod odbrane Premier lige, ali i u neke veće uspjehe kada je u Ligi prvaka. Premier ligu je uvijek bilo mnogo teško odbraniti i zbog toga i jeste najbolja liga na svijetu, a čak i ekipe koju dođu iz Championshipa dobijaju veliku finansijsku injekciju, pa tako mogu biti velika prijetnja timovima iz samog vrha. 
 


Jorginho je nogometaš Napolija oko kojeg je Maurizio Sarri vrtio sve, a formacija 4-3-3 je bila u potpunosti prilagođena njemu koji je imao tu slobodu na terenu i obavljao je svoje zadatke fenomenalno. Dvadesetšestogodišnjak je u Napoliju od 2014. godine, a ove sezone odigrao je 36 utakmica i postigao je četiri gola, te dodao četiri asistencije iako mu primarni posao nije da postiže golove i asistira nego da vodi glavnu riječ na sredini terena. 

Na kraju sezone iz Napolija odlazi Maurizio Sarri, a već postoje informacije kako je počeo učiti Engleski jezik. Sarri će na kraju sezone sasvim sigurno preuzeti Premierligašku ekipu Chelseaja, a navodno bi put Napolija mogao poći Antonio Conte iako ovo još uvijek nije potvrđena informacija. Guardiola je već poslao tim koji bi trebao pregovarati oko dovođenja Jorginha, a kako više neće biti Sarrija, tako bi mnogo lakše mogao biti pušten i Jorginho. Napoli nikako da uradi nešto više, a ove sezone ponovo gledaju i gledat će u leđa Juventusu. Joriginho ima kvalitet da igra u daleko jačem klubu, a teško da može odbiti ponudu Guardiole koji je stvorio tim iz snova i još uvijek stvara nešto veće. Cijena za Jorginha trebala bi biti oko 50 miliona eura što bi ukoliko ga prodaju bila zarada za Napoli od 40 miliona eura.
 

Učitaj još novosti