03. 05. 2018 - 17:48
Kloppu Mane, Salah i Firmino nisu dovoljni za narednu sezonu,...
907
Shares
Kloppu Mane, Salah i Firmino nisu dovoljni za narednu sezonu, a dolazi devetnaestogodišnjak koji je zaludio svijet

CHRISTIAN PULISIC

Kloppu Mane, Salah i Firmino nisu dovoljni za narednu sezonu, a dolazi devetnaestogodišnjak koji je zaludio svijet

03. 05. 2018 - 17:48
0
Shares

Jurgen Klopp u svom timu već ima trojicu fenomenalnih napadača za kojeg se ne zna koji je bolji i sjajnu se nadopunjuju što je zapravo najbitnije. Činjenica je da Jurgen Klopp igra uvijek isti stil nogometa, a to se nekada zna obiti o glavu baš kao što je to mogao biti slučaj sa Romom, ali da sjajno počinju veoma bitne utakmice i da bombarduju sa svih strana to je činjenica. Upravo radi tih 'revanš' utakmica Klopp želi da pojača svoju ekipu za narednu sezonu, a pojačanje koje stiže u napad je bombastično. 

Novinari Bilda tvrde kako će Liverpool da za narednu sezonu dovede Christiana Pulišića i da će tako da rastereti trojac u napadu, a to bi moglo dovesti do još ubitačnijeg Liverpoola. Pulišić koji trenutno igra u Borussiji Dortmund i kojeg Klopp odlično poznaje ima ugovor do 30.6.2020. godine, ali oko 50 miliona eura koliko vrijedi ne predstavlja mnogo novca za Liverpool i spremni su da ga plate toliko. 

Christian Pulišić igra za reprezentaciju Amerike i odigrao je 20 utakmica na kojima je postigao 9 golova. Ove sezone u svom klubu odigrao je 40 utakmica i pored svog imena ima pet golova i sedam asistencija. Pulišić je veoma prodoran ofanzivac koji svojom brzinom može donijeti mnogo toga u napadu, a Klopp voli upravo takve nogometaše koji mogu brzo da se transformišu iz odrane u napad i koji mogu da iznesu kontru na svojim leđima. Nisu se očekivala pojačanja baš u napadu kada je Liverpool u pitanju, ali ako provjereni Bild bude u pravu, onda će Liverpool da bude noćna mora za odbrane u Premier ligi i Ligi prvaka naredne sezone.
 

 

Učitaj još novosti