24. 04. 2018 - 09:10
S NJIMA KREĆE PO LIGU PRVAKA Pep osigurao prvo veliko...
907
Shares
S NJIMA KREĆE PO LIGU PRVAKA Pep osigurao prvo veliko pojačanje, drugo će biti bomba od 150 miliona funti

NEKI NOVI CITY

S NJIMA KREĆE PO LIGU PRVAKA Pep osigurao prvo veliko pojačanje, drugo će biti bomba od 150 miliona funti

24. 04. 2018 - 09:10
0
Shares

Prvaci Premier lige željeli bi obaviti sav planirani posao na ljetnom Mercatu uoči početka Svjetskog prvenstva u Rusiji, jednog igrača već su dogovorili, a drugi će biti bomba od 150 miliona funti u napadu. Izbor se suzio na tri imena.

Prvi dogovoren igrač je Jorginho, veznjak Napolija bio je Guardiolina želja na poziciji plejmejkera i u januaru, ali Sarri ga nije želio pustiti usred sezone pa su dogovorili da će transfer obaviti na ljeto. Engleski mediji prenose kako je posao već dogovoren te kako će odšteta biti 50 miliona funti, a sve će javno obznaniti po završetku sezone jer se Napoli još bori za naslov u Serie A.

Drugo pojačanje bit će bombastično, riječ je o igraču između 100 i 150 miliona funti, a knjiga je spala na tri slova. Samo jedan će na koncu doći u City, ali pitanje je koji. Guardiolin prvi pick je PSG-ov Kylian Mbappe, francuski wonderkind je na posudbi do kraja ove sezone kad bi bogati šeik trebao Monacu uplatiti odštetu 180 miliona eura za njega. Transfer je obavljen lani, ali dogovoren je po ovom modelu kako bi se izbjeglo kršenje odredbi finansijskog fair playa.

No PSG se našao u problemima i možda će morati prodati francuskog reprezentativca, a tu u priču uskače Guardiola. On nema teškoća s FFP-om i rado bi želio genijalnog napadača PSG-a u svojoj momčadi, no sve će ovisiti o ishodu saslušanja PSG-ovog šefa, koji mora opravdati poslovanje svog kluba u prošloj godini pred FIFA-inom arbitražom.

Drugo veliko ime koje je u konkurenciji jest Eden Hazard, Chelseajev čudesni napadač gotovo sigurno će otići iz kluba, ne izbore li plavi Ligu prvaka, a City ima 150 milijuna eura u kasici spremno samo za njega. I treći je Riyad Mahrez kojeg Pep želi od januara, on će biti nešto jeftinija opcija, vjeruje se čak i manja od 100 miliona funti (između 60 i 80), ali na zimu ga je Guardiola želio kao vatrogasno rješenje, a sad kad ne mora srljati, radije bi kupio nekog od dvojice spomenutih, a za Mahrezom će posegnuti tek propadnu li mu Mbappe i Hazard.

novicity

Učitaj još novosti