23. 04. 2018 - 18:12
NAKON BROJNIH PERIPETIJA I SUKOBA Pogba otvoreno progovorio o...
907
Shares
NAKON BROJNIH PERIPETIJA I SUKOBA Pogba otvoreno progovorio o budućnosti, ovdje će igrati naredne sezone

CANAL+

NAKON BROJNIH PERIPETIJA I SUKOBA Pogba otvoreno progovorio o budućnosti, ovdje će igrati naredne sezone

23. 04. 2018 - 18:12
0
Shares

Fudbaler Manchester Uniteda Paul Pogba (25) izjavio je kako je trenutno fokusiran samo na svoj klub, uprkos spekulacijama da će napustiti Old Traford na kraju sezone. Upitan da prokomentariše glasine o mogućem odlasku iz Uniteda na ljeto, Francuz je izjavio da razmišlja samo o sadašnjosti.

"Sada sam u Manchester Unitedu i razmišljam samo o sadašnjosti. Ne razmišljam o transferima. Igraćemo u finalu FA kupa, a iza ugla je Svjetsko prvenstvo", rekao je Pogba gostujući na francuskoj televiziji Canal+. 

O mogućem prelasku u Paris Saint-Germain, Pogba je rekao: "Znate, kada bih slušao svakog, bio bih svugdje". 

Veznjak je govorio i o odnosu s menadžerom Joseom Mourinhom, istakavši kako je između njega i Portugalca sve u redu. "Nemam problem s njim i ne vjerujem da on ima problem sa mnom. On je trener i mora donositi odluke. Ja sam igrač i prihvatam ih. Odgovaram na terenu", izjavio je Pogba. 

Uvijek je bilo da gdje ima dima, ima i vatre, a tako je bilo i sa Paulom Pogbom. Nudio ga je Mino Raiola Manchester Cityu, tačnije Pepu Guardioli, a poslije su ismijavali trenera Manchester Citya zbog ove izjave. No na kraju izgleda da Guardiola ipak nije igrao igrice i da je sve bila istina. Brojni mediji su prije dva dana podijelili vijest, a ona je krenula od britanskog The Suna. Manchester United je postavio cijenu za Paula Pogbu, a ona je vrtoglavih 160 miliona eura.

manchestercity-cropped-14sfxc1ccgtuk1bzmlhl42yhwt

Francuski reprezentativac je stigao za rekordnih 105 miliona eura, ali cijene su nakon toga skočile do neba i ova cijena je možda i realna. Činjenica je da Paul Pogba ne igra onaj nogomet sa kojim je došao nazad u Manchester United, ali da je kvalitetan nogometaš u pitanju nema sumnje. Najbolje rješenje koje sve strane spominju bio bi PSG koji izgleda jedini i želi Paula Pogbu s obzirom na cijenu. Mnoge zvijezde spominjale su se kao moguća pojačanja, a Mino Raiola je jedan od onih koji imaju fenomanalan odnos sa vlasnicima PSG-a i trebao bi završiti posao. Sigurno je da će PSG zbog Pogbine forme htjeti da spusti cijenu, ali ne treba čuditi ako plate punu cijenu. Pogba bi u Parizu bio dočekao kao mega zvijezda, a to je ono što svaki nogometaš sanja.

dani-alves-psg

Navodno novi Manchester gradit će se zahvaljujući Pogbi, a naravno ne oko njega nego oko novca koji će donijeti klubu. Pogba je već izjavio da je zainteresovan za prelazak u PSG, ali pod uslovom da Neymar ostane u klubu. Hoće li Neymar ostati znat će se poslije Svjetskog prvenstva u Rusiji, a Pogba će vjerovatno transfer dogovoriti još ranije jer se vlasnici PSG-a boje SP-a. Razlog je taj što bi Pogba dobrim igrama digao svoju cijenu, a tako bi sami sebe ukopali. 

pogba

Fred iz Shakhtara je onaj koji se trenutno najviše dovodi u Manchester United, ali tu je još mnogo nogometaša, a ako zarade 160 miliona eura na Pogbi onda bi Manchester United Jose Mourinhu omogućio da napravi tim sa mega zvijezdama koje bi krenule u pohod na titulu Premier lige u nikad jačoj konkurenciji.

Učitaj još novosti