23. 04. 2018 - 19:50
DOKAZ DA GA SE SVE PITA Čarobnjak precrtao dva iznenađujuća...
907
Shares
DOKAZ DA GA SE SVE PITA Čarobnjak precrtao dva iznenađujuća imena, stižu 3 velike zvijezde za juriš na krov Evrope

DON BALON

DOKAZ DA GA SE SVE PITA Čarobnjak precrtao dva iznenađujuća imena, stižu 3 velike zvijezde za juriš na krov Evrope

23. 04. 2018 - 19:50
0
Shares

Barcelona je osvojila Kup kralja, nadomak je povratka i primata u Primeri, ali ostaje velika žal za Ligom prvaka. Katalonci već uveliko misle na narednu sezonu, te je počelo i sklapanje tima. Skoro sa sigurnošću se može tvrditi da Ernesto Valverde ostaje na klupi, a pojačanja će biti u gotovo svim linijama tima.

Koga će Barcelona ovog ljeta kupiti, a koga prodati apsolutno sve zanima. Tačna imena se još ne znaju, ali špekulacija itekako ima. Lionel Messi je osoba koja se pita za mnogo toga na "Nou Campu", pa i oko odlazaka igrača. Španski nogometni tabloid Don Balon tvrdi kako je Argentinac 'aminovao' odlazak tri igrača, Andrea Gomesa, Lucasa Dignea i Yerryja Mine, a složan je s odlaskom još dvojice. To su Nelson Semedo i Ousmane Dembele, skupo plaćena pojačanja koja se u Barceloni nisu baš najbolje snašla.

messidembele

Iako je prije samo nekoliko dana operisao slomljeni palac lijeve ruke, Ivan Rakitić odradio je cijelu utakmicu u pobjedi njegove Barcelone nad Sevillom (5:0) u finalu španskog Kupa. I možda postao djelićem povijesti, s terena promatravši kako igru napušta Andres Iniesta. I odlazi u legendu.

"Ne znam odlazi li, nadam se da neće", odgovorio je hrvatski reprezentativac na pitanje novinara zna li možda on nešto više oko Iniestine odluke.

"On zna, navijači žele podjednako žarko da ostane u Barceloni kao i ja. Ali, kao što sam uvijek govorio, on mora donijeti odluku. On to mora raspraviti sa svojom porodicom. A mi ćemo njegovu odluku poštovati", dodao je Raketa.

Iniesta je prilikom izlaska dobio ovacije cijelog stadiona. Kako Barceloninih, tako i suparničkih te neutralnih navijača.

rakitic

"Zaslužio je taj trenutak, ne samo zbog te utakmice, nego zbog svega što je napravio u karijeri. Jedan je od najboljih igrača u povijesti", smatra Rakitić po čijim bi se riječima dalo zaključiti da on ostaje u Barci budući da poziva Iniestu da ne ide nikud.

A engleski mediji opet špekuliraju o interesu tamošnjih klubova za njih. Najsvježija "informacija" je da su Manchester United i Jose Mourinho spremni ponuditi dvostruko od onog što Rakitiću na stol "baci" gradski rival City. Hrvatski veznjak trenutno ima oko 150.000 eura sedmične plate u Barceloni. A povezuje se uveliko i s Bayernom... Navijače naravno ponajviše brine šta će biti upravo s Raketom, ali i Don Andresom.

Brojni španski i engleski mediji tvrde da su Valverde i družina "zapikirali" prvo veliko pojačanje za ljetni prijelazni rok. Katalonski velikan učiniće sve kako bi u svoje redove doveo nogometaša Tottenhema Christijana Eriksena, koji igra zaista fantastično. Danac iza sebe ima još jednu odličnu sezonu. Privukao je veliku pažnju na sebe, a Barca ga vidi kao idealan dodatak za svoju tim u narednoj sezoni.

Bayram Tutumlu je agent koji je povezan sa skoro svim nogometašima iz Danske i odlično je upućen u sva dešavanja oko njih, pa uvijek daje provjerene informacije. Ovaj put donosi vijest o tome kako je zapravo Eriksen bio prvi pik Barcelone, ali na kraju je splet okolnosti doveo do toga da u klub dođe Coutinho. No on tvrdi da će sada zbog odlaska Inijeste trebati odličnog igrača, a da je Eriksen zapravo taj koji će doći kao zamjena.

tottenham-eriksen

"U septembru prošle godine pozvan sam u London da se sretnem s Eriksenom, iako je on baš tada renovirao kuću. Pitao me šta treba da uradi kako bi prešao u veći klub, a ja sam mu rekao da ga Barcelona želi. Rekao sam mu i to da Barcelona pri kupovini igrača gleda na mnoge druge stvari, ne samo na igrački kvalitet. Nažalost, odlučili su se za Coutinha. Eriksen je bio jako nesrećan jer je u toj priči bio sam, a njegov agent Martin je uništio taj transfer", rekao je Bayram Tutumlu i najavio ispravku ove priče:

"Razgovarao sam s Danielom Levyem, tako da znam šta je potrebno da Eriksen završi u Barceloni. Dobra stvar u cijeloj priči je što i njegov otac podržava transfer na Camp nou. Predsjednik Barcelone Bartomeu mi je prošlog ljeta rekao da će Eriksen biti sljedeći veliki igrač Danske, poslije Michaela Laudrupua koji će igrati za taj klub", istakao je Laudrupov agent.

arsenals-mesut-ozil-l-and-tottenham-hotspurs-christian-eriksen-i-421478

Bayram Tutumlu je bio agent Michaela Laudrupa i veoma je uspješan agent. Michael Laudrup je u svojoj karijeri odigrao 104 utakmice za seniorsku reprezentaciju Danske i postigao je 37 golova. Pedesettrogodišnjak je sada naravno u penziji, a vodi kao trener klub Al Rayyan. U karijeri na 530 utakmica postigao je 115 golova i upisao 11 asistencija, a najviše utakmica odigrao je za Barcelonu. 

andre-gomes-paco-alcacer-barcelona-osasuna-laliga-26042017-1kz7wqyfe7z3czdu2wpfx4wvy

Andre Gomes će sasvim sigurno napustiti Barcelonu na kraju sezone, a rijetki su oni koji nisu upućeni u sva dešavanja oko njega i onaj tužni intervju u kojem je rekao kako nije sretan u Barceloni. Samim tim nije realno za očekivati da ostane duže od ove sezone na Nou Campu, a Tottenham je navodno najviše zagrizao za njega i nude mu sigurno mjesto u prvih 11. Ukoliko bi Gomes krenuo na jednu stranu, a Eriksen na drugu to bi Barceloni mnogo olakšalo posao. 

Christian Eriksen se procjenjuje na 70 miliona eura, a Tottenham bi vjerovatno tražio mnogo više i taj plus na ovu cijenu mogao bi zakrpiti Andre Gomes. Ove sezone na 42 utakmice za Tottenham Eriksen je postigao 14 golova i udijelio je 11 asistencija, a za reprezentaciju Danske dvadesetšestogodišnjak već ima 77 nastupa i postigao je 21 pogodak, pa poređenja s Laudrupom imaju logike jer bi mogao biti daleko uspješniji ukoliko nastavi da igra ovakvim tempom. Službene ponude za igrača Tottenhama još uvijek nema, ali se pretpostavlja da će ona doći odmah po završetku sezone. Barca će željeti riješiti sve prije Mundijala u Rusiji. 

Barcelona se navodno spremna suočiti i s Real Madridom za transfer Chelseajevog lijevog beka Marcos Alonsa, gdje se nadaju da će se pojačati igračem Plavaca na toj poziciji. Oba kluba naizgled vide Alonsa kao idelno pojačanje u obrani, sa Ernestom Valverdeom koji možda ima problema na toj poziciji.

Don Balon sugerira da bi Barcelona mogla krenuti prije Reala u borbu za Španca, a Valverde želi iskusniju opciju na lijevom beku pored mladog Yerry Mine. Još jedan problem koji Barcelona ima u obrani je neriješena budućnost ključnog igrača Samuel Umtitija, koji izgleda ne želi potpisati novi ugovor na Nou Campu. Sport tvrdi da je Manchester United bio u kontaktu sa igračem i da žele potpisati 24-godišnjaka, koji bi mogao zaraditi dvostruko više novca nego u Barceloni.

chelsea-hazard-alonso

Alonsova svestranost znači da bi se dobro uklopio u igru Barcelone, ali jasno je da je on drugačiji branič od Umtitija. Chelsea će također biti očajan, jer ne žele prodati tako važnog člana svoje prve momčadi nakon teške sezone, jer je sada važno da zadrže jezgru svoje momčadi zajedno, kako bi se obonvili iduće godine.

alonso

Marcos Alonso je 30. avgusta 2016. godine došao u Chelsea iz Fiorentine u kojoj je proveo tri godine. Također je proveo jednu godinu na posudbi u Sunderlandu. Rođen je u Madridu, dok je također igrao za akademiju Real Madrida kao dijete. Igrao je za Castillu u 2008. godini, koja se borila u Segundi, a prvu utakmicu za rezervni tim je odigrao 22. februara 2008. godine, gdje je odigrao cijelu utakmicu u porazu protiv Alcorcona. Također, dolazak Antoine Griezmanna je skoro pa sigurna stvar, pogotovo ako je vjerovati katalonskim medijima...

Učitaj još novosti