23. 04. 2018 - 17:18
ŠPANCI TVRDE Real se pomirio da Salah neće stići, sjajni...
907
Shares
ŠPANCI TVRDE Real se pomirio da Salah neće stići, sjajni golman je dogovoren, a tu je i zvijezda od preko 80 miliona

DON BALON

ŠPANCI TVRDE Real se pomirio da Salah neće stići, sjajni golman je dogovoren, a tu je i zvijezda od preko 80 miliona

23. 04. 2018 - 17:18
0
Shares

2018. godina je godina iz snova za Cristiana Ronalda. Baš kada su ga svi već bili otpisali on se vratio i prekucao sve ono što je radio do sada, a kakav je samo pogodak postigao protiv Juventusa i tako začepio usta apsolutno svim kritičarima, a aplauz cijelog stadiona koji je bio na nogama rekao je i više nego dovoljno. Sada je Cristiano Ronaldo sve naplatio jer će potpisati novi ugovori dobiti više od 40% primanja nego što ima trenutno. 

Portugalac će u narednu sezonu ući sa primanjima od 30.000.000 eura, a do sada je imao 21.000.000 eura. Neymar je trebao dobiti povećanje plate još nakon finala u Cardiffu, ali Perez nije ispunio svoje obećanje i sve je upućivalo na to da ne vjeruje da Ronaldo može da napravi nešto dobro u ovoj sezoni, no kako je Cristiano Ronaldo sve razuvjerio onda je Perez morao da klekne i da Ronaldu ispuni želju. Neymar je u međuvremenu dobio nevjerovatna primanja u PSG-u, Messi je vezan pupčanom vrpcom za Barcelonu i njegova primanja su također vanzemaljska, pa i ne čudi što najbolji nogometaš na svijetu želi bar približna primanja kao što imaju Messi i Neymar. 

Iz Real Madrida su nudili Ronaldu povišiću u vidu 9 miliona eura, ali kroz bonuse, pa je to Ronaldo sredinom Decembra mjeseca odbio. Smatrao je kako je to omalovažavanje njegovih kvaliteta i onoga što radi u Real Madridu i tražio je da povišicu dobije kroz povećanje plate, a ne kroz bonuse koji zapravo ne bi bili ni sigurni jer bi zavisili od individualnih i klupskih uspjeha.

15 golova postigao je Cristiano Ronaldo ove sezone, a 42 u čitavoj sezoni i upravo to, odnosno golovi u najvažnijim trenutcima, primorali su Pereza i Real Madrida da mu omoguće sve što traži. Tridesetrogodišnjak će na ovaj način produžiti i suradnju prema pisanju As-a, a ona će trajati do 2021. godine. Ronaldo kroz bonuse može da računa na dodatna dva miliona eura, a i pored njih opet će biti tek treći najplaćeniji nogometaš na svijetu. Podsjećamo Neymar ima 35 miliona neto, a Leo Messi 45 miliona neto primanja.

Kao bomba je za kratko vrijeme odjeknula vijest Španijom da je Real Madrid već dogovorio kupovinu Davida De Gee za 100 miliona eura. Don Balon je prvi objavio vijest, a ukoliko su navodi tačni onda je ovo duplo veća cijena od rekorda koji je držao Gianluigi Buffon kada je još daleke 2001. godine prelazio iz Parme u Juventus. Prema pisanju medija Manchester United je žrtvovao ponajboljeg golmana na svijetu i okrenuo se dovođenju nove marketinške zvijezde Neymara. De Gea je ponajbolji igrač Manchester Uniteda i sigurno će biti drastično slabiji bez njega, a ostaje nam da sačekamo i da vidimo da li su navodi istiniti.

david-de-gea-manchester-united-2017-1mzrtok8gf7l1jgk2b8j8uupv

Real Madrid već odavno želi De Geu, a ni on nije krio da želi da se vrati 'kući'. Na "Santiago Bernabeu" se najavljuju još zvučnija pojačanja, a čeka se zvanična ponuda za Hazarda ili Salaha. Za jednog od dvojca će sasvim sigurno stići ponuda, a logičnije je da to bude Hazard koji po svemu sudeći neće igrati Ligu prvaka sa Chelseajem, pa bi bio dostupniji od Mohameda Salaha. 

Teško je naravno i očekivati da Liverpool pusti Salaha nakon što je otišao Coutinho, a iznenada su dobili deset puta boljeg nogometaša koji žari i pali Engleskom, ali u Ligi prvaka gdje je na svojim krilima doveo Redse do polufinala. Za protivnika imaju Romu, a to je odlična prilika da se postigne sjajan uspjeh i plasman u finale Lige prvaka. Bitno je naglasiti i to da je De Gein agent Jorge Mendes proveo nekoliko sedmica u pregovaranju oko transfera koji bi dopustio Špancu da napusti "Old Trafford", a očito je sada postignut dogovor između sve tri strane.

hazard

Podsjećamo, 27-godišnji čuvar mreže je blizu Reala bio posljednjeg dana prijelaznog roka 2015. godine. Tada je postignut i dogovor klubova, sam golman je već potpisao, ali su papiri stigli nekoliko sekundi po isteku transfer roka i dogovor nije mogao biti zvanično potvrđen. Izgleda da će ipak ovog ljeta Španac nakon sedam dugih godina napustiti "Teatar snova". U ovaj klub je stigao još 2011. godine iz madridskog Atletica u kojem je ponikao i sigurno da mu navijači Jorgandžija neće oprostiti eventualni potpis za najvećeg rivala. Međutim, neće biti prvi potpis takve vrste...

aguero-sane

Transfer priče oko Reala uistinu liče na sapunicu. Neprestano se pojavljuju nova imena, neka stara se razvlače sedmicama i mjesecima, a konačni rasplet treba čekati do samog kraja. U novoj epizodi je glavnu ulogu preuzeo Leroy Sane. Naime, španski Don Balon donosi kako je upravo on glavna meta Florentina Pereza u ljetnom prijelaznom roku. Real će definitivno sljedeće sezone igrati s Cristianom Ronaldom u samom vrhu napada pa su u potrazi za krilnim napadačima. Glavna meta je Mohamed Salah, ali su se izgleda u Realu pomirili s time da ga Liverpool neće pustiti pa su se okrenuli 22-godišnjem Nijemcu. Cijena neće biti ispod 80 miliona eura. 'Građani' bi zauzvrat željeli Isca, ali njega u Realu ne žele pustiti.

Učitaj još novosti