22. 04. 2018 - 22:04
UOBIČAJENO TIHI SALAH SE IZJASNIO Ovo se ne može odbiti, to je...
907
Shares
UOBIČAJENO TIHI SALAH SE IZJASNIO Ovo se ne može odbiti, to je prilika života!

DON BALON

UOBIČAJENO TIHI SALAH SE IZJASNIO Ovo se ne može odbiti, to je prilika života!

22. 04. 2018 - 22:04
0
Shares

Liverpoolov napadač Mohammed Salah je na radaru Real Madrida koji ga želi dovesti u ljetnom prijelaznom roku koji se polahko približava. Kraljevi planiraju kupiti 25-godišnjaka kada prodaju Gareth Balea i Karim Benzemu na kraju sezone.

Liverpool je uvijek inzistirao da Salah nije na prodaju uprkos što Real Madrid i Barcelona pomalo stidljivo njuškaju. Ipak, španski medij Don balon javlja kako je egipatska zvijezda spremna otići iz Liverpoola ovog ljeta. Redsi su se dobrano prošlog ljeta kockali sa Salahom kojeg su potpisali iz Rome za 34 miliona funti. Igrač se tako vratio u Englesku gdje je prethodno igrao ne baš uspješno u Chelseaju.

No, Don Balon kaže da, uprkos Liverpoolovoj vjeri u njega, Salah je spreman završiti svoju karijeru u Redsima nakon samo jedne sezone. Podebljano izvješće sugerira da "egipatski Messi" gleda na prelazak u Real Madrid kao životnu priliku. Međutim, govoreći jučer, Klopp je odbio imenovati cijenu za svog talismana u Liverpoolu.

"To je poslovni dio nogometa. 37 miliona funti ili što god bilo – nisam siguran u cijenu – to je tržište, a ostali timovi su ga mogli kupiti. Sada kada je dao 40 golova, možda smo ga trebali platiti 50 miliona funti? Uvijek riskirate s transferima. Ali on je vrlo dobar igrač i nadali smo se da će uspjeti", poručio je njemački stručnjak, pa dodao: "Nismo mogli biti 100% sigurni. Je li to cjenkanje? Ne znam, ali to je posao. Koji je bolji posao, dovesti Andyja Robertsona iz Hull Cityja za nekoliko milionu funti ili uraditi to?"

Salah oduševljava sve ove sezone. Egipćanin blista u dresu Liverpoola, s kojim je dospio i do polufinala Lige prvaka. Prvi je strijelac Premiershipa, te legitiman kandidat za "Zlatnu kopačku Evrope". Već neko vrijeme nagađa se o tome da bi mogao karijeru nastaviti u dresu slavnog Reala. To je nedavno potvrdio njegov sunarodnjak i bivši egipatski reprezentativac Mido.

salah

"Plašio sam se da neće uspjeti u Liverpoolu, ali sada mislim da je spreman za još viši nivo. Real može da iskoristi svoju moć. Real želi kupiti Salaha. Svi smo vidjeli koliko su loše igrali Gareth Bale i Karim Benzema u sistemu 4-4-2. Real može iskoristiti Salahov kvalitet", poručio je Mido, koji je u karijeri igrao za Ajax, Romu, Tottenham, Olimpique iz Marseja... 

"Znam da se mnogi ljudi ne slažu sa mnom, ali po mom mišljenju Salah je najbolji egipatski fudbaler u historiji", dodao je Mido.

salah

Teško je pronaći nekoga s lošim mišljenjem o Mohamed Salahu. Ne samo da je on nogometaš svjetske klase, već se čini kao istniski dobar momak. Svi navijači Liverpoola idolizirali su 25-godišnjaka zahvaljujući njegovim pothvatima u crvenom dresu ove sezone, međutim, također su se zaljubili u njegovu osobnost. Salah, koji se uvijek čini nasmijan, izbjegava kontraverze na i van igrališta.

Dobivate dojam da je to jedan od rijetkih pojedinaca koji nisu bili pod utjecajem slave i bogatstva koje dolazi od toga što je elitni nogometaš. Posljednjih je sedmica bio povezan sa nekoliko najvećih europskih klubova, uključujući i Real Madrid, ali Salah će biti svjestan činjenice da je Liverpool možda najbolje mjesto za razvoj i osvajanje titula tijekom nadolazećih sezona.

mohamed-salah-liverpool-vs-watford-1718-bbzojp34uumh1lnfu46q8nhmw

Ko zna, mogao bi završiti tranutnu sezonu kao prvak Evrope. Čak i nakon što je inspirisao Liverpool na slavu u Ligi prvaka, ni to ga ne bi promijenilo kao osobu. Saznali smo za fantastičnu priču koja sažima Salaha, kao čovjeka. Prema Daily Mailu, mladi Salah je nekoć igrao u Aleksandriji, u svom rodnom Egiptu, kada je kuća njegove familije opljačkana. Lopov je uhvaćen danima kasnije, a Salahov otac je planirao podnijeti tužbu.

salah

Međutim, kada je Mo čuo što se dogodilo, zamolio je oca da to ne radi. Još više, Salah je tada dao lopovu nešto novca kako bi ustabilio svoj život i pomogao mu da pronađe posao. Kakav čovjek zaista! Ko bi ovo ikada uradio? Iz ove priče je jasno da je Salah zaista nevjerovatan čovjek. Možda neko od koga svi možemo naučiti. To su nevjerovatne priče poput ove koja će nas zasigurno oduševiti ako on osvoji nagradu za PFA igrača godine u Premier ligi.

Učitaj još novosti