22. 04. 2018 - 21:18
SENZACIJA NA POMOLU Edin Džeko u zenitu karijere u dresu...
907
Shares
SENZACIJA NA POMOLU Edin Džeko u zenitu karijere u dresu Hajduka? Vrlo moguće!

SENIJAD IBRIČIĆ TVRDI

SENZACIJA NA POMOLU Edin Džeko u zenitu karijere u dresu Hajduka? Vrlo moguće!

22. 04. 2018 - 21:18
0
Shares

Hajduk je danas poražen na "Poljudu" od Dinama 1:2 i to znači da Bili ni ove sezone neće osvojiti toliko sanjani naslov. Da li možete zamisliti Edina Džeku u dresu Hajduka u skorijoj budućnosti? To i nije tako nemoguće. Uglavnom zbog toga što je kapiten bh. selekcije veliki prijatelj nogometaša Domžala Senijada Ibričića koji je, naravno, velika legenda u Splitu. Upravo on će pogušati nagovoriti Edina da se odluči na taj korak.

Prije sedam godina Senijad Ibričić je u velikom transferu za tadašnje uvjete napustio Hajduk. U Splitu ga nisu zaboravili, a ni on nije zaboravio Hajduk. Čak i danas, kada nogometni kruh zarađuje u Sloveniji u Domžalama još uvijek prati događaje u hrvatskim medijima, koji se tiču Hajduka. Sa svojim nedavnim izjavama ponovo je probudio maštu navijača Hajduka.

Ibričić je naravno veliki prijatelj zvijezde Rome Edina Džeka. Prijateljstvo je započelo u mlađim kategorijama reprezentacije BiH, trajalo je tokom najuspješnijih godina reprezentacije, a izgleda da traje i sada, kada više Ibričić nije u reprezentaciji. Ibričić je nedavno izjavio da postoji mogućnost da on i Džeko odigraju jednu sezonu u dresu Hajduka. Ta priča je stara nekoliko godina, a izgleda da je ponovo aktuelna, pogotovo sada kada su oba u zrelim igračkim godinama.

spahic-ibricic-i-dzeko11

“To je živa istina, ali to se sigurno neće desiti sljedeće sezone. Džeko je sada 'top', na vrhuncu. Možda postane evropski prvak s Romom”, rekao je Ibričić i dodao: “Često je dolazio kod mene u Split kada sam tamo igrao. Često i sada idemo u Split jer tamo imamo zajednički hotel i apartmane. Život u Splitu volimo obojica. Ja sam za tu opciju, a i njega ću pokušati nagovoriti.”

Učitaj još novosti