22. 04. 2018 - 14:23
VELIKI PREOKRET Josep Bartomeu iznenadio izjavom o odlasku...
907
Shares
VELIKI PREOKRET Josep Bartomeu iznenadio izjavom o odlasku Andresa Inieste, a oglasio se i čarobnjak!

BARCELONA

VELIKI PREOKRET Josep Bartomeu iznenadio izjavom o odlasku Andresa Inieste, a oglasio se i čarobnjak!

22. 04. 2018 - 14:23
0
Shares

Svi smo samo čekali zvaničnu potvrdu kako Andres Iniesta odlazi u Kinu, a već smo čuli kako je zapravo sve dogovoreno, ali onda nakon sinoćnjeg spektakla u pobjedi Barcelone nad Sevillom, Josep Bartomeu daje intervju koji je zbunio svakoga. O čemu se radi? Zapravo Josep Bartomeu kaže kako Iniesta uopšte ne mora da ide, ali da je svjestan kako ima ponude. 
 



"Pokazao je kako se igra, kako se treba nositi sa temperaturom igre. Mi smo uživali u njegovoj igri. Još je ostalo utakmica do kraja sezone i mi se nadamo da ćemo ga vidjeti već na sljedećoj. Da li će otići? Pitajte njega. Ja znam da ima ponude, ali Barca je tim njegovog života, došao je u klub sa samo dvanaest godina, dao je sve od sebe i ima vječni ugovor," riječi su Bartomeua koji je potom dodao kako su odigrali sjajno, kako je zadovoljan, ali je i dodao kako se ne smiju opuštati i kako LaLiga još uvijek nije osvojena.

Povodom svega oglasio se i Andres Iniesta koji je navijače ipak ostavio u neizvjesnosti, a rekao je kako će svoju konačnu odluku saopštiti u toku sedmice.

"U toku ove sedmice svoju odluku ću iznijeti u javnost," rekao je Iniesta, pa dodao:

"Sretnim nas čine utakmice kao ova. Stvarno sam htio da budem odličan danas i od prve minute sam bio. Bila je ovo dobra večer u svakom pogledu, na timskom i personalnom nivou. Ovo je titula koju volimo i potrudit ćemo se da osvojimo ligu, pa da sezonu završimo sa lijepim ukusom u ustima."

"Tim i navijači zaslužuju čistu desetku. Mnogo je emocija, mnogo osjećaja. Ja sam sretan, sretan sam što smo mogli da damo najbolje od sebe za titulu. Sve u svemu svi smo razmišljali o utakmici protiv Rome, a fanovi su zaslužili ovo," zaključio je Andres Iniesta koji je sinoć dobio ovacije cijelog stadiona, a to ga je natjeralo da ispolji emocije preko suza.

 





 

Učitaj još novosti