22. 04. 2018 - 20:38
VELIK LI SI POSLJEDNJI DONE Od Olimpica do Metropolitana: Suze...
907
Shares
VELIK LI SI POSLJEDNJI DONE Od Olimpica do Metropolitana: Suze otkrivaju sve o geniju kojem su sve nogomet, Barca i saigrači

ANDRES INIESTA ODLAZI S NOU CAMPA

VELIK LI SI POSLJEDNJI DONE Od Olimpica do Metropolitana: Suze otkrivaju sve o geniju kojem su sve nogomet, Barca i saigrači

22. 04. 2018 - 20:38
0
Shares

Barcelona je sinoć po četvrti put osvojila Kup kralja, a totalno su nadigrali Sevillu s uvjerljivih 5:0. Dva gola postigao je Luis Suarez, dok je jedan uz dvije asistencije dodao ponajbolji igrač svijeta Lionel Messi. No čitav stadion se zapravo naklonio čarobnjaku koji odlazi, a to je Andres Iniesta. Iniesta je sinoć dominirao i bila je ovo utakmica kao i one sa vrhunca karijere, a ne može se reći da je sada nešto daleko ispod toga jer je još uvijek dominantan.

U 52. minuti Inesta je pogodio, a cijeli stadion je ustao i aplaudirao čarobnjaku i jednom od najboljih veznjaka u historiji nogometa. To je naravno natjeralo suze na oči španskom maestru, a najveće ovacije stigle su u 88. minuti igre kada je izlazio iz igre. Tada emocije nije mogao sakriti...

Od 2001. godine odigrao je čarobnjak 668 utakmica za Barcelonu i postigao je 58 golova. Sigurno nikad neće biti zaboravljen, a podigao je do sada 31 trofej u karijeri koju je posvetio Barceloni. Do kraja će sasvim sigurno podići još jedan, a to je onaj LaLige koji ne bi trebao doći u pitanje.

Osim mnogobrojnih driblinga, majstorija, asistencija, golova i gospodskih manira na travnjaku, Iniesta će ostati upamćen po golu Chelseaju 2009. godine u 93. minuti uzvrata polufinala Lige prvaka, kada je sa zvukom sirene zabio pod prečku i odveo Barcu u finale. Najvažniji trenutak njegove karijere dogodio se 11. jula 2010. u Johannesburgu, gdje je u 116. minuti produžetaka zabio Holandiji u finalu Svjetskog prvenstva za pobjedu 1:0 i naslov prvaka. 

Tom prilikom oduševio je svijet svojom majicom za preminulog kapetana Espanyola Daniela Jarquea, koji je iznenada umro u Firenci 8. avgusta 2009. Zato navijači drugog katalonskog kluba godinama Iniestu dočekuju na poseban način u gradskim derbijima, tako što ga nikad ne dočekuju zvižducima nego aplauzima. Jer njegova pojava i njegov nogomet oduvijek su služili samo za divljenje. 

Andreas Iniesta ovog se ljeta oprašta od Barcelone, ali i od ozbiljnog nogometa te kreće u završnu fazu svoje karijere gdje će malo promovirati nogomet i zaraditi još koji milion. Ipak, Iniesta nikad nije bio taj 'tip', on je uvijek nogomet igrao srcem, a odlazi nakon nevjerovatnih emocionalnih šokova u posljednje vrijeme.

iniesta

Sigurno će mu ostati lijepe uspomene na Barcu s kojom je osvojio 32 trofeja kroz karijeru, ali pamtit će se ga i po suzama na Olimpicu nakon što je Roma izbacila Barcelonu i okrenula 1:4 s Nou Campa. Znao je Iniesta da mu je to posljednja prilika u Ligi prvaka, Barca je imala sjajnu sezonu, ali odigrali su neprepoznatljivo i Don Iniesta je tako karijeru u Ligi prvaka završio s jednom od najgorih utakmica njegove momčadi u tom natjecanju zadnjih godina. Natjeralo ga je to na plač na legendarnom rimskom zdanju.

iniesta

Ipak, jučer je Barcelona vrlo lagano osvojila Kup Kralja na stadionu Atletico Madrida slavivši protiv Seville, a bila je to posebna večer za Iniestu koji se opet slomio i na kraju plakao na novom Wanda Metropolitano stadionu u Madridu koji mu je pljeskao na njegovom oproštaju od natjecanja u kojem je također ostavio dubok trag. Posebno ga je grlio Messi koji je još jednom pokazao koliko cijeni svoje saigrače i nogometne legende.

iniesta1

Otići će iz Barcelone kao veliki pobjednik, u nogometnom smislu ostavlja jako, jako puno toga iza sebe, sudjelovao je u mijenjaju igre i revoluciji, a sada završava poglavlje od 22 godine njegovog života. Svojim suzama jučer, ali i na Olimpicu Iniesta je pokazao koliko mu znači nogomet, Barcelona i saigrači. Iniesta je pokazao zbog čega je ovdje, a to sigurno nisu novac, automobili i dizajnerske stvari kao kod mlađih generacija. Velik li si posljednji Done...

Učitaj još novosti