21. 04. 2018 - 11:30
Inter Milan zainteresovanom Premierligašu odredio cijenu za...
907
Shares
Inter Milan zainteresovanom Premierligašu odredio cijenu za svog nogometaša

JOAO MARIO

Inter Milan zainteresovanom Premierligašu odredio cijenu za svog nogometaša

21. 04. 2018 - 11:30
0
Shares

West Ham se raspitivao za cijenu Joao Maria kod Intera iz Milana, a tim koji se bori za Ligu prvaka u Seriji A odredio je cijenu koja nije mala.

Dvadesetpetogodišnjak se u Januaru pridružio West Hamu, a stigao je na posudbu iz Italije. No od dolaska nije baš briljirao i nije stekao status igrača iz prvih jedanaest. U Premier ligi nastupao je svega osam puta, a upisao je jedan pogodak i jednu asistenciju. Ovo je svakako učinak ispod očekivanja, ali West Ham svejedno vjeruje u njega i narednu sezonu žele da ga zadrže, ali kao svog igrača.

Italijanski mediji pišu kako je Inter cijenu za igrača postavio na 28 miliona eura što je otprilike dva miliona preko one procijenjene tržišne vrijednost. Inter ne želi da izgubi mnogo novca na nogometašu kojeg su doveli iz Portugala za 40 miliona eura, ali Premierligaš smatra kako je prevelika cijena od 28 miliona eura i toliko novca ne žele da daju. 

West Ham će sačekati kraj Svjetskog prvenstva i odlučili su da će ipak platiti punu cijenu ukoliko bude dobro igrao, a ukoliko ne onda će u slučaju da Inter ne promijeni cijenu, oni potražiti novo pojačanje, a Joao Mario će se vratiti u Inter.

Na 14 nastupa ove sezone u Seriji A Joao Mario je u dresu Intera imao pet asistencija. A dvadesetpetogodišnjak je za reprezentaciju Portugala nastupao 33 puta i postigao je jedan pogodak u najdražem dresu. Svjetsko prvenstvo u Rusiji igra se od 14. Lipnja do 15. Srpnja, a Portugal bi samo pomoću filmskih trikova mogao ispasti iz grupe jer igraju sa Španijom, Marokom i Iranom. Cristiano Ronaldo igra u fenomenalnoj formi, pa se očekuje da daleko dovede svoju reprezentaciju.

 

Učitaj još novosti