21. 04. 2018 - 12:32
Jesse Lingard i Liverpool imaju nešto više nego što smo mislili
907
Shares
Jesse Lingard i Liverpool imaju nešto više nego što smo mislili

LIVERPOOL

Jesse Lingard i Liverpool imaju nešto više nego što smo mislili

21. 04. 2018 - 12:32
0
Shares

Jesse Lingard je standardan igrač u Manchester Unitedu trenutno i već je izjavljivao kako je veoma sretan u klubu, te kako nema namjeru da išta mijenja u budućnosti. No sve je moglo biti daleko drugačije da je izabrao Liverpool umjesto Manchester Uniteda. Imao je upravo ove dvije mogućnost, ali osjetio je da nešto ne štima u tom trenutku u Liverpoolu, pa je potpisao sa Manchester Unitedom, a sve ostalo je historija.

Uvijek je kako kaže imao podršku kluba, pa i Sir Alex Fergusona dok je bio trener, ali i Jose Mourinha koji trentno vodi Manchester United. Lingaard je u klubu još od 2008. godine tačnije od početka nogometne karijere, a od 2012. igra za prvi tim i upravo u tom trenutku imao je ponudu Liverpoola da potpiše za njih kao devetnaestogodišnjak. Leicester, Birmingham, Brighton i Derby bili su klubovi u kojima se kalio.

Lingard je pričao za Daily Mail i rekao:

"Jedan dan bio sam u Liverpoolu i neko mi nije dodao loptu, a ja sam pomislio ne mogu ovo da radim, izašao sam i rekao svom djedu: "Hajde da ostanem u Unitedu." Kunem Vam se da je ovo bio razlog."

"Osjećao sam se komfortnije u Manchester Unitedu. Znao sam da su pravi izbor."

"Djed me podržao, a još uvijek dolazi na moje utakmice, podržava me i piše mi prije utakmica."

"On je tip: "Uradi ovo, uradi ono," kada odem da vidim njega i baku pita me: "Kako si raspoložen?", kao da sam još uvijek mladić, još uvijek dobijam savjete. No volim to. To je dobro."

"Obitelj je veoma bitna. Dobiješ samo jednu i moraš da budeš što bolji sa njima. Uvijek su mi vjerovali i vjerovali su u moje napredovanje u Manchester Unitedu," zaključio je Lingard.
 



 

Učitaj još novosti