21. 04. 2018 - 10:11
Luis Figo: Mauro Icardi je spreman za Real Madrid
907
Shares
Luis Figo: Mauro Icardi je spreman za Real Madrid

LEGENDA INTERA I REALA

Luis Figo: Mauro Icardi je spreman za Real Madrid

21. 04. 2018 - 10:11
0
Shares

Legenda Real Madrida i Inter Milana rekla je kako je Mauro Icardi spreman za prelazak u Real Madrid i tako je još više podrgijao situaciju.

Dvadesetpetogodišnji napadač Intera iz Milana gori ove sezone i ulijeva samim spomenom strah u kosti protivničkim odbranama. Argentinac je ove sezone na 29 nastupa u Seriji A postigao 25 golova i upisao je jednu asistenciju. Interesantno je da je Icardi karijeru počeo u Španiji i to u Vecindariju iz kojeg je došao do Barcelone, ali do seniorskog tima nije stigao. Sampdorija je bila naredna destinacija, a od 2013. godine u Interu briljira. Mauro Icardi je trenutno drugi strijelac Serije A, a interesantno je da nije dobio poziv i neće dobiti poziv za Svjetsko prvenstvo jer ima loš odnos sa suigračima i Messi misli kako bi kvario atmosferu. Vjerovatno je svima poznato kako su Messi i Icardi u lošim odnosima jer je Icardi ukrao odličnom Messijevom prijatelju suprugu.

Figo je imao intervju za Sky-em i rekao je kako je zapravo Icardi perfektan igrač za Real Madrid, a povodom toga što se intenzivno povezuje sa Real Madridom rekao je:

"Da li je spreman za Real Madrid? Sjajni nogometaši poput njega mogu se prilagoditi u svakom klubu," rekao je Figo, pa nastavio:

"On posjeduje kvalitete da igra u bilo kojem timu. Njegova budućnost ovisi o projektu Inter Milana za naredni period, finansijskoj situaciji u klubu, ali i o volji samog igrača da ostane ili ode."

Figo je također prokomentarisao situaciju u svom nekadašnjem klubu Interu, a tim povodom rekao je:

"Veoma je važno za njih da dođu do Lige prvaka. Inter je već veoma dugo bez Lige prvaka i to nije pozitivna stvar za njih."
 



 

Učitaj još novosti