21. 04. 2018 - 09:49
Sa tri nova nogometaša šampion Premier lige je već poznat...
907
Shares
Sa tri nova nogometaša šampion Premier lige je već poznat...

MANCHESTER CITY

Sa tri nova nogometaša šampion Premier lige je već poznat...

21. 04. 2018 - 09:49
0
Shares

Pep Guardiola ove sezone protutnjao je Premier ligom sa svojim Manchester Cityem, a već se 'bacio' na posao s obzirom da traži nova pojačanja. Rekao je Guardiola kako zapravo još  uvijek nisu uradili ništa jer osvajanje trofeja bez odbrane istog po njemu nije veliki uspjeh.

"Kako reaguju na neusjpeh vidjeli smo prošle sezone, na uspjeh, vidjet ćemo naredne. I Mancini i Pellegrini su osvojili titule, ništa specijalno nismo uradili. Ovdje je teško odbraniti trofej, moramo da radimo i da napredujemo", kaže Guardiola.

On dodaje da je tim mlad i da ima prostora za napredak.

"Nismo savršeni, vidjelo se protiv Liverpula, tu ima dosta praznih hodova koje ćemo morati da popunimo", dodao je Pep koji već planira prijelazni rok.

Manchester City još uvijek nije odustao od Freda kojeg želi i Manchester United, a veznjak Shakhtara igra sjajno, pa i ne čudi interes dvojca iz Manchestera. Mathias de Light i Gelson bi trebala biti pojačanja za odbranu u narednoj sezoni, a to je onaj dio tima od kojeg najviše strahuje Pep Guardiola, a činjenica je da su zapravo velike utakžmice gubili radi odbrane i da samo radi toga nisu uspjeli da urade nešto više u Ligi prvaka, a do titule Premier lige su došli poprilično lako uz sjajne partije. 

Spominje se uz ovaj dvojac već pomenuti Fred, ali Guardiola bi radije da u svom timu vidi Thiaga Alcantaru kojeg obožava i kojeg je doveo iz Barcelone u Bayern. To je tip igrača kakve on voli do neba i sigurno je da će pokušati da ga dovede, ali malo je vjerovatno da će ga Bayern pustiti jer Niko Kovač ima zadatak da naredne sezone nastavi tamo gdje će stati Jupp Heynckes, a ako ništa titula u Bundesligi ne bi smjena izostati. Za Ligu prvaka još treba da saznamo do kojeg nivoa će da ode Bayern i mogu li preko Real Madrida do finala.

 

 

Učitaj još novosti