20. 04. 2018 - 20:45
Veliki povratak Javiera Mascherana u nekadašnji klub
907
Shares
Veliki povratak Javiera Mascherana u nekadašnji klub

RIVER PLATE

Veliki povratak Javiera Mascherana u nekadašnji klub

20. 04. 2018 - 20:45
0
Shares

Doslovno svi mediji danas javljaju kako će se Javier Mascherano sasvim sigurno vratiti na kraju sezone u River Plate. Upravo u Riveru je Javier Mascherano započeo svoju veoma bogatu karijeru koja ga je dovela do Kine u kojoj trenutno nastupa za ekipu Hebeija.

Argentinac je dobio ponudu iz Kine i u Januaru je istu prihvatio, a nije je ni mogao odbiti jer je bila u pitanju ogromna količina novca. Tridesettrogodišnjak je u završnoj fazi karijere koju će po svemu sudeći završiti u klubu u kojem je sve i počelo.

Liga u Kini se igra od Marta do Novembra, a Mascherano je potpisao ugovor do 2020. godine, ali postoji dio u ugovoru po kojem može napustiti klub na kraju ove sezone ako to poželi, a očigledno se već zasitio Kine. Carlos Tevez je onaj koji je najbliži Mascheranu i 'krađi' koju su odradili u Kini, a šta se može kad bogati vlasnici klubova to sve zapravo i žele.

Javier Mascherano je izjavio kako će nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji odlučiti kada će zapravo završiti karijeru. Po svemu sudeći to će biti nakon jedne sezone u Riveru. Ove sezone Mascherano je odigrao 18 utakmica i upisao je jednu asistenciju. Tokom svoje bogate karijere igrao je za Corinthians, West Ham, Liverpool i Barcelonu u kojoj je zapravo ostavio najdublji trag. Od 2010. godine, pa sve do 2018. je igrao na Camp Nou.

 

 

Učitaj još novosti