18. 04. 2018 - 11:15
REKONSTRUKCIJA EKIPE JE POČELA Barcelona dogovara transfer...
907
Shares
REKONSTRUKCIJA EKIPE JE POČELA Barcelona dogovara transfer sjajnog veznjaka iz Italije, a cijena je 'samo' 30 miliona eura

LUIS ALBERTO

REKONSTRUKCIJA EKIPE JE POČELA Barcelona dogovara transfer sjajnog veznjaka iz Italije, a cijena je 'samo' 30 miliona eura

18. 04. 2018 - 11:15
0
Shares

Nakon šokantnog ispadanja od Rome iz Lige prvaka u Barceloni su najavili totalnu rekonstrukciju momčadi, a Luis Alberto je veoma blizu dolaska, tačnije povratka 'kući'.

Dvadesetdvogodišnji štoper će sasvim sigurno doći iz Seville u Barcelonu, a u pitanju je Clement Lenglet. Dok bi Luis Alberto trebao da se vrati u Barcelonu, a već je igrao za drugu momčad Barce. Andres Iniesta je prihvatio ponudu iz Kine i na kraju sezone će otići i igrati za veliku količinu novca još sezonu ili dvije, pa će biti teško nadoknaditi njegov odlazak. Na Nou Campu se nadaju da bi jeftino rješenje, ali i dobro rješenje mogao biti upravo Luis Alberto.
 



Dvadesetpetogodišnji veznjak koji može igrati i na poziciji ofanzivnog veznog, ali i kao lijevo krilo, karijeru je počeo u Sevilli, a igrao je i u Liverpoolu između ostalog. Ove sezone na 44 utakmice za Lazio postigao je 10 golova i upisao 18 asistencija što dokazuje da je u pitanju odličan nogometaš.

Cijena prema transfermarktu za Luis Alberta je 22 miliona eura, ali iz Lazia su rekli kako ne bi prihvatili ponudu manju od 30 miliona eura. No ovo ne bi trebala biti prepreka za Barcelonu koja novca ima.
 



O transferu Luis Alberta pišu mediju u Italiji, ali i u Španiji, a među navedenim medijima je i provjerena Gazzetta dello Sport.

Učitaj još novosti