18. 04. 2018 - 10:28
Real Madrid završio posao i oborio svjetski rekord koji je...
907
Shares
Real Madrid završio posao i oborio svjetski rekord koji je držao Buffon, konačno su došli do dugogodišnje želje

DE GEA

Real Madrid završio posao i oborio svjetski rekord koji je držao Buffon, konačno su došli do dugogodišnje želje

18. 04. 2018 - 10:28
0
Shares

Kao bomba je za kratko vrijeme odjeknula vijest Španijom da je Real Madrid već dogovorio kupovinu Davida De Gee za 100 miliona eura.
 



Don Balon je prvi objavio vijest, a ukoliko su navodi tačni onda je ovo duplo veća cijena od rekorda koji je držao Gianluigi Buffon kada je još davne 2001. godine prelazio iz Parme u Juventus. Prema pisanju medija Manchester United je žrtvovao ponajboljeg golmana na svijetu i okrenuo se dovođenju nove marketinške zvijezde Neymara. De Gea je ponajbolji igrač Manchester Uniteda i sigurno će biti drastično slabiji bez njega, a ostaje nam da sačekamo i da vidimo da li su navodi istiniti.

Real Madrid već odavno želi De Geu, a ni on nije krio da želi da se vrati 'kući'. Na Santiago Bernabeu se najavljuju još zvučnija pojačanja, a čeka se zvanična ponuda za Hazarda ili Salaha. Za jednog od dvojca će sasvim sigurno stići ponuda, a logičnije je da to bude Hazard koji po svemu sudeći neće igrati Ligu prvaka sa Chelseajem, pa bi bio dostupniji od Mohameda Salaha. 

Teško je naravno i očekivati da Liverpool pusti Salaha nakon što je otišao Coutinho, a iznenada su dobili deset puta boljeg nogometaša koji žari i pali Engleskom, ali u Ligi prvaka gdje je na svojim krilima doveo Redse do polufinala. Za protivnika imaju Romu, a to je odlična prilika da se postigne sjajan uspjeh.

 

 

Učitaj još novosti