17. 04. 2018 - 20:48
LOŠE VIJESTI ZA PSG I REAL MADRID Donnarumma je stvoren da...
907
Shares
LOŠE VIJESTI ZA PSG I REAL MADRID Donnarumma je stvoren da postane najskuplji golman u historiji?

AC MILAN

LOŠE VIJESTI ZA PSG I REAL MADRID Donnarumma je stvoren da postane najskuplji golman u historiji?

17. 04. 2018 - 20:48
0
Shares

Trenutna cijena za Gianluigija Donnarummu je 70 miliona eura, a u Milanu ne žele ni da čuju za neku ponudu ispod ove cijene, pišu mediji iz Italije. 

Ovo je nešto što odbija bogati PSG i veliki Real Madrid. Zašto? Vrlo je jednostavno objašnjenje. Ponajveći golman ikada Ginaluigi Buffon je rekorder u transferu jednog golmana sa cijenom od 50 miliona eura, a transfer je obavljen još davne 2001. godine.
 



Tržište se promijenilo u svakom mogućem pogledu, sve se promijenilo, ali rekord za golmana još uvijek niko nije oborio što je poprilično interesantno. Svi znamo koliko je kvalitetan golman Buffon i koliko je sjajan Manuel Neuer, a cijena za jednog Neuera je 'samo' 30 miliona eura. 

Golman Manchester Citya Ederson je plaćen mizernih 10 miliona eura, pa ima li logike postavljati rekordnu cijenu za jednog Donnarummu. Uz dužno poštovanje ipak je Donnarumma imao daleko više kikseva od navedenog trojca i treba još mnogo, mnogo da radi i brani da bi dostigao barem dio onoga što su Buffon i Neuer uradili u karijerama. 

Govorilo se u prošlom prijelaznom roku da će Donnarumma sasvim sigurno napustiti Milan, ali produžio je ugovor na kraju uz ogroman pritisak sa svih strana. PSG je skoro bio dogovorio transfer, a Real Madrid je vrebao iz sjene. Da li će ponovo doći do pregovora i da li će ispuniti ono traženje PSG-a da se cijena spusti na 40 miliona eura, ostaje nam da vidimo. 

Da se radi o odličnom i mladom golmanu to svi znamo, a to potvrđuje i video ispod, ali da vrijedi najviše u historiji... Teško.

 

 

Učitaj još novosti