17. 04. 2018 - 20:18
Barcelona šalje ponudu vrijednu 70 miliona eura za igrača...
907
Shares
Barcelona šalje ponudu vrijednu 70 miliona eura za igrača Manchester Uniteda

ANTHONY MARTIAL

Barcelona šalje ponudu vrijednu 70 miliona eura za igrača Manchester Uniteda

17. 04. 2018 - 20:18
0
Shares

Glavno pitanje u i oko Manchester Uniteda jeste šta će to biti na kraju sezone sa Anthony Martialom, a transfer je sve izvjesniji.

Činjenica je da se radi o fenomenalnom napadaču, a ne žele ga bez razloga ponajveći klubovi na svijetu. Među zainteresovanim klubovima su Juventus, Real Madrid, PSG i nekako najmanje spominjana Barcelona. Prema pisanju Daily Maila upravo Barcelona je pripremila 70 miliona eura, a na kraju sezone će ova cifra biti poslana na adresu Manchester Uniteda sa ciljem dovođenja sjajnog ofanzivca.
 



Jose Mourinho je odavno poznat po sukobima sa igračima, a Martial je jedan od njih. Posljednju utakmicu se najavljivalo da neće ni igrati jer je odbio ugovor, ali očigledno je došlo do neke promjene. No i danas se piše kako promjene na polju produženja ugovora nema. Martialu se nudi petogodišnji ugovor koji on ne želi zbog slabe minutaže kod Mourinha.

Martial je kao dvadesetdvogodišnjak već stvorio ime u nogometu, a ove sezone je na 'isprekidanom' 41. nastupu postigao 11 golova i 10 asistencija što je učestvovanje prilikom postizanja gola na 50% utakmica.

Vrijednost reprezentativca Francuske je 65 miliona eura prema transfermarktu, pa bi ponuda Barcelone mogla biti prihvaćena bez većih problema. 

Već se stvorilo mnogo priča oko prelaska, a navijači na društvenim mrežama se pitaju da li im je stvarno potreban Martial. Barcelona zapravo ima odlična rješenja u napadu, a Dembele koji je u Borussiji iz Dortmunda briljirao još uvijek nije dobio pravu šansu, dok je Coutinho upisao dvije asistencije prilikom igranja u posljednjoj utakmici na Martialovoj poziciji.

 

 

Učitaj još novosti