07. 04. 2018 - 09:40
Tako to radi Juventus, za samo 30 miliona eura dolaze dva...
907
Shares
Tako to radi Juventus, za samo 30 miliona eura dolaze dva vrhunska pojačanja

SJAJAN POSAO

Tako to radi Juventus, za samo 30 miliona eura dolaze dva vrhunska pojačanja

07. 04. 2018 - 09:40
0
Shares

Juventus je poznat po sjajnoj transfer politici jer za male ili nikakve novce dovode vrhunska pojačanja koja kasnije čine okosnicu tima.

Ovaj put su u pitanju dva vezna igrača koja bi trebala kompletirati vezni red za narednu sezonu, a u pitanju su Emre Can iz Liverpoola za koga bi samo platili proviziju transfera i Lorenzo Pellegrini iz Rome koji ima klauzulu od 30 miliona eura.

Od Emre Cana se čeka zvanična potvrda, ali su navodno sve dogovorili, dok Roma na sve načine pokušava da produži ugovor sa mladim Lorenzom, ali je negdje zapelo. Navodno glavni krivac je upravo Juventus koji je već stupio u kontakt sa dvadesetjednogodišnjim veznjakom.

Mediji u Italiji dva nova pojačanja nazivaju "zelenim igračima" jer bi podmladili tim, odnosno vezni red. Emre Can je nešto stariji od Lorenza jer ima 24 godine.

Ove sezone Lorenzo Pellegrini je nastupio na 31 utakmici za Romu, a upisao je 3 gola i 3 asistencije, dok je Emre Can na 37 nastupa postigao 6 golova i 5 asistencija.

Činjenica je da su u pitanju mladi i odlični nogometaši, pa bi Juventus imao sjajan vezni red uz Pjanića, Matuidija, te Bentancur Rodriga koji bi bili ključni igrači.


Učitaj još novosti