07. 04. 2018 - 08:46
SVE DOGOVORENO Zvijezda Premier lige stiže u Real Madrid za...
907
Shares
SVE DOGOVORENO Zvijezda Premier lige stiže u Real Madrid za 120 miliona eura!

EDEN HAZARD

SVE DOGOVORENO Zvijezda Premier lige stiže u Real Madrid za 120 miliona eura!

07. 04. 2018 - 08:46
0
Shares

Izvori blisku Real Madridu tvrde kako je došlo do usmenog dogovora između Edena Hazarda i Real Madrida, te kako će fenomenalni reprezentativac Belgije na kraju sezone preći na Santiago Bernabeu za 120 miliona eura.

Chelsea ove sezone ne igra na zadovoljavajućem nivou, a najavljuje se velika čistka. Liga prvaka je nemoguća misija, pa samim tim i ne čudi što mnogi igrači žele da napuste ekipu. Real Madrid je kako se pojavila informacija stupio u kontakt sa Edenom Hazardom, a uspjeli su dogovoriti uslove.

Odavno je Hazard želja Florentino Pereza, a to nije nikakava tajna. Na kraju sezone nakon dvije godine Real je spreman da na pojačanja potroši mnogo novca i to 120 miliona eura za Hazarda i kako se nedavno pojavila informacija koliko god bude potrebno za Salaha. Lewandowski je bio opcija broj jedan, no iz Bayerna su poručili da nije dostupan, a da ih nijedna cijena ne može zadovoljiti, pa su u Realu bili primorani da se okrenu drugoj, odnosno trećoj opciji.

Hazard ima ugovor sa Chelseajem do 2020. godine, a pošto nije došlo do produženja ugovora to još više daje na snazi priči oko prelaska u Real Madrid jer teško je za očekivati da bi Roman Abramović držao ovakvog igrača do kraja ugovora, pa ga pustio bez odštete. 

Ove sezone dvadesetsedmogodišnji belgijanac odigrao je za Chelsea 43 utakmice u svim takmičenjima i ponajbolji je nogometaš sa 15 golova i 11 asistencija.

Učitaj još novosti