07. 04. 2018 - 11:54
REPREZENTATIVAC BIH NA KRAJU SEZONE U CHELSEAJU Alvaro Morata...
907
Shares
REPREZENTATIVAC BIH NA KRAJU SEZONE U CHELSEAJU Alvaro Morata se sigurno vraća u Real Madrid!

EDIN DŽEKO

REPREZENTATIVAC BIH NA KRAJU SEZONE U CHELSEAJU Alvaro Morata se sigurno vraća u Real Madrid!

07. 04. 2018 - 11:54
0
Shares

Ponovo je u medijima aktivan naš najbolji igrač i reprezentativac Edin Džeko.

Već se 99% potvrdio povratak Alvara Morate u Real Madrid i to po treći put, a Edin Džeko nakon što nije uspio doći u Chelsea na zimu, to će ipak uraditi na kraju sezone. Džeko je ostao u Romi, a to je bio pun pogodak jer je odigrao neke veoma odlične utakmice i zapravo je ispao fer prema klubu koji mu je mnogo toga omogućio. No na kraju sezone im više neće biti dužan ništa i kako se piše napustiti će Romu, a zaputit će se prema Premier ligi i to u Chelsea.

Chelsea nema klasičnog špica koji zabija mnogo golova, a muče se i kao tim. Giroud nije neko zvučno pojačanje, a odlazak Morate natjerao je Romana Abramovića da krene u potragu za pojačanjem na toj poziciji. Sigurno je da se vraća Batshuayi, a udarni tandem trebali bi činiti Džeko i upravo Batshuayi. Kako se piše Džeko sada neće tražiti ugovor veći od godinu dana, kao što je to bio slučaj ove zime. To odgovara politici kluba sa Stamford Bridgea, a uz mladog Bathsuayia smatraju da bi se idealno uklopio iskusni Džeko.

Olakšavajuća okolnost će biti i to što će Džeki ostati godinu i po ugovora sa Romom prilikom transfera, a od igrača koji ima 32 godine bi trebali inkasirati 30 miliona eura što je više nego odlična cijena.

Balotellijev transfer u Romu je u završnoj fazi, a upravo on će biti zamjena za Džeku. Pretpostavljalo se da će nakon Manchester Citya ponovo zaigrati zajedno, ali od toga neće biti ništa.

Džeko je u Romu stigao 2016. godine iz Manchester Citya, a ove sezone postigao je 19 golova na 39 nastupa.



Učitaj još novosti