01. 04. 2018 - 12:26
PREDODREĐEN ZA VELIKE STVARI Zlata(n) vrijedan: Gdje god dođe...
907
Shares
PREDODREĐEN ZA VELIKE STVARI Zlata(n) vrijedan: Gdje god dođe zabit će golčinu na premijeri

KLASA JE VJEČNA

PREDODREĐEN ZA VELIKE STVARI Zlata(n) vrijedan: Gdje god dođe zabit će golčinu na premijeri

01. 04. 2018 - 12:26
0
Shares

Samo 20 minuta bilo je dovoljno da Zlatan Ibrahimović izazove pravu histeriju u Los Angelesu. Otpisati ga ne smijete nikada, a Mourinho se već sigurno gorko pokajao. Šveđanin bosanskih korijena s 36 godina i dalje briljira, a to je sinoć potvrdio. Ušao je s klupe kod 1:3 za gradskog rivala LA FC, te u sudijskoj nadoknadi drugim pogotkom na meču donio veliki preokret i trijumf Galaxyju od 4:3.

Bez ijednog pravog treninga, u poznim godinama, s istrošenim koljenima, u debiju je opet pogodio. I to dva puta. Nevjerovatno, ali je istinito. Gdje god dođe napravi neviđeni šou, a tako je i sinoć bilo. Zaista se rijetko koji igrač može pohvaliti time da je briljirao u svakom klubu, a to Ibra i jeste - od Malmöa, Ajaxa, Juventusa, Intera, Barcelone, Milana, PSG-a, Manchester Uniteda pa do - Los Angelesa.

Zabijao je gotovo svaki put na premijeri, samo za Ajax i Milan nije uspio u prvoj utakmici, za sve ostale nabrojane klubove pogađao je u premijeri, ali niti jedan gol u debiju za novi klub nije bio poput ovog u Californiji. Bilo je to baš holivudski. Postizao je fenomenalne pogotke i pamtit ćemo ga po tome, a svakako se izdvaja onaj kada je u dresu Ajaxa doslovno povaljao pola protivničkog tima. Ili onaj Englezima u dresu Švedske i to 'škaricama' s 30-ak metara... Jer Ibra je to, još jedan dokaz da je klasa vječna.

Učitaj još novosti