24. 03. 2018 - 11:36
Nekadašnji Fergusonov miljenik i nesuđeni Beckhamov...
907
Shares
Nekadašnji Fergusonov miljenik i nesuđeni Beckhamov nasljednik: Nećete vjerovati čime se danas bavi

JESPER BLOMQVIST

Nekadašnji Fergusonov miljenik i nesuđeni Beckhamov nasljednik: Nećete vjerovati čime se danas bavi

24. 03. 2018 - 11:36
0
Shares

Kroz Manchester United je u eri legendarnog Sir Alex Fergusona prošlo mnogo sjajnih fudbalera. Neki će ostati vječno upamćeni kod ljubitelja fudbala, dok drugi već padaju lagano u zaborav. Jedan od onih kojeg bi mogli svrstati u drugu kategoriju je svakako nekadašnji vezni fudbaler iz Švedske. On je svojevremeno znao biti pravi sretnik, ali i peh. Sretnik jer je igrao početnih 11 u finalu Lige prvaka protiv Bayerna zbog problema sa povredama koje je United imao, a peh jer je nedugo zatim doživio tešku povredu koljena koja ga je sa terena udaljila dvije godine.

Gdje je on danas? Jesper Blomqvist - o kome vam pišemo, danas nema mnogo veze s fudbalom, jer se poslije završetka igračke karijere bavio čak i plesom. Ipak, njegova najveća ljubav trenutno je kuhanje.

3

Kako sam kaže, kuhanje je zavolio još dok je igrao u Italiji, a danas ima vlastitu pizzeriju nedaleko od Stockholma."Ma, imao sam neke loše investicije. Nisam ugrožen egzistencijalno, ali ne mogu ležati na kauču i ne raditi ništa. Zato sam otvorio pizzeriju u Lidingu. Volio sam eksperimentisati oko hrane još dok sam igrao u Italiji", rekao je Blomqvist.Zanimljivo, ljudi koji su probali njegovu pizzu imaju samo riječi hvale i kažu da pravi najbolju pizzu u Švedskoj. Kao što smo maloprije pomenuli, osim ljubavi prema hrani, osjeća i ljubav prema plesu.On je nakon završetka igračke karijere nastupio u jednom plesnom showu na TV-u i nakon toga je rekao da je ispunio dugogodišnji san.


6

Podsjetit ćemo vas da je ovaj Šveđanin svojevremeno branio boje deset klubova. Odmah spomenimo da je za dva posljednja kluba igrao više rekreativno i to nakon što se penzionisao 2005. godine. Karijeru je započeo u Umeaji, a kasnije je prešao u Goteborg. Veoma brzo je stigao u Italiju gdje je zaigrao za slavni Milan, a kasnije je nosio dres Parme. U Manchester United je stigao na ljeto 1998. godine, a nakon toga je igrao za Everton i Charlton prije nego što je karijeru završio u Djurgardenu.

 Za kraj dodajmo da je Blomqvist bio jedan od miljenika legendarnog Sir Alexa, a mnogi su ga u to vrijeme smatrali za ljevonogog Davida Beckhama. Ipak, sigurno je da nikada nije uspio ostaviti trag u svijetu fudbala kao legendarni Becks.

Učitaj još novosti