21. 03. 2018 - 21:52
NERAZZURRI SE NE ŠALE Jedan od najtraženijih napadača...
907
Shares
NERAZZURRI SE NE ŠALE Jedan od najtraženijih napadača potvrdio: Gotovo je, od ljeta sam član Intera!

LAUTARO MARTINEZ

NERAZZURRI SE NE ŠALE Jedan od najtraženijih napadača potvrdio: Gotovo je, od ljeta sam član Intera!

21. 03. 2018 - 21:52
0
Shares

Napadač argentinskog Racinga, Lautaro Martinez, bio je na meti dortmundske Borussije posljednjih dana, no njemački klub ga nije doveo ni i iz drugog pokušaja. Iako su ponudili više novca od Intera, milanski je klub pobijedio u utrci za 20-godišnjeg napadača.

"Da, pridružujem se Interu. To će biti veliki korak za mene. Sve je dogovoreno s Interom, nedostaju samo detalji", potvrdio je Argentinac, a prenosi ESPN.

Pretpostavlja se da je Inter platio između 20 i 25 miliona eura odštete za autora 13 golova u 15 utakmica ove sezone, a Martinez je trenutno s argentinskom reprezentacijom. Ostaje za vidjeti kako će dolazak novog napadača odraziti na Maura Icardija za kojeg se već neko vrijeme špekulira da će napustiti Milano. 

Golgeter argentinskog Racinga  se našao na spisku selektora 'gaučosa' Jorgea Sampaolija za predsojeće prijataljske utakmice protiv Italije i Španije. Ovaj momak će tako biti u prilici da debituje za seniosku reprezentaciju Argentine, a biće posebno motivisan jer bi mu to mogla biti ulaznica za Rusiju.

"Uzor mi je Radamel Falcao. Njegovo kretanje na terenu me je oduvijek oduševljavalo. Primijetio sam da me mediji porede s njim i slagao bih kad bih rekao da mi to ne imponuje", otkrio je nedavno Martinez, koji bi s Nerazzurrima trebao potpisati petogodišnji ugovor.

Učitaj još novosti