21. 03. 2018 - 21:00
Ponuda je već poslana, Bayern po ko zna koji put kupuje...
907
Shares
Ponuda je već poslana, Bayern po ko zna koji put kupuje najboljeg igrača rivalske ekipe

JANN-FIETE ARP

Ponuda je već poslana, Bayern po ko zna koji put kupuje najboljeg igrača rivalske ekipe

21. 03. 2018 - 21:00
0
Shares

Bayern već godinama unazad dominira u njemačkoj Bundesligi, a s obzirom na organizaciju u klubu teško je za očekivati da će se nešto promijeniti i u narednim sezonama. Trenutno su ubjedljivo prvoplasirana ekipa Bundeslige i trebalo bi se desili čudo da tako ne bude na kraju sezone. Već se dosta puta dešavalo da Bayern jednostavno kupi najboljeg igrača konkurenta u ligi, i tako jednostavno osim što sebe pojačaju protivnika mnogo oslabe, pa ubiju dvije muhe jednim udarcem kako bi se to kod nas reklo.

Ovaj puta meta je osamnaestogodišnji napadač posrnulog HSV-a koji će po svemu sudeći ispasti iz lige, a ukoliko se to desi nemaju nikakve šanse da sačuvaju sjajnog napadača. Bayern je prema pisanju Bilda već poslao ponudu, te su spremni da istu poboljšaju koliko god je to potrebno samo da bi došli do cilja. Sigurno je jedno da bi se Bayern sa Jann Fiete Arpom osigurao za mnogo godina, a Robert Lewandowski bio mogao dobiti dostojnu zamjenu nakon odlaska. Tako bi Hasan Salihamidžić mogao obaviti još jedan odličan posao.

Jann Fiete Arp procijenjen je na 7,5 miliona eura, a klasu potvrđuje i to da je sa sedam golova bio najbolji na Europskom prvenstvu do 17 godina. Njemačka je na ovom Europskom prvenstvu ispala od Španije nakon izvođenja jedanaesteraca. Također, Arp je bio najbolji strijelac i Svjetskog prvenstva u istoj dobnoj kategoriji, a postigao je pet golova. Njemačka je dogurala samo do četvrtine finala u kojem su poraženi od Brazila.

Učitaj još novosti