21. 03. 2018 - 22:31
Chelsea šalje ponudu za ponajboljeg napadača svijeta, vjera u...
907
Shares
Chelsea šalje ponudu za ponajboljeg napadača svijeta, vjera u Moratu izgubljena

MAURO ICARDI

Chelsea šalje ponudu za ponajboljeg napadača svijeta, vjera u Moratu izgubljena

21. 03. 2018 - 22:31
0
Shares

Chelsea je izgubio vjeru u sposobnosti Alvara Morate da bude ključni igrač, pa se okreću kupovini novog napadača, a kao metu su označili Maura Icardija.

Plavci žele da kupe drugog strijelca Serije A, koji je ove sezone u sjajnoj formi, a to je potvrdio i ovaj vikend kada je za svega 14 minuta postigao hat-trick. U Chelseaju su spremni da ponude veliki novac za Argentinca koji nije dobio poziv u reprezentaciju.

No naravno sve neće proći bez konkurencije, a kako pišu mediji Real Madrid je također zainteresovan za napadača Intera. Benzema bi mogao prema Premier ligi, a potencijalni novi napadač bi mogao biti Icardi.

Chelsea će poslati inicijalnu ponudu od 55 miliona funti, koju su spremni da povećaju. Još uvijek nije poznato koliko je Real Madrid spreman da plati sjajnog napadača.

Chelsea ima problema sa Alvarom Moratom koji nije uspio da postane igrač koji će da postiže 20+ golova po sezoni, te uz to ima fizičkih problema. Morata se također i povrijeđivao, pa je Conte bio primoran da koristi Hazarda kao lažnu devetku. Kao konkurencija doveden je Giroud, no pitanje je koliko se vjeruje nekadašnjem napadaču Arsenala.
 

Učitaj još novosti