21. 03. 2018 - 20:10
VJEROVATNO PROPUŠTA MUNDIJAL Mogao igrati za jednu od dvije...
907
Shares
VJEROVATNO PROPUŠTA MUNDIJAL Mogao igrati za jednu od dvije velesile, a sada je višak u reprezentaciji!

MAURO ICARDI

VJEROVATNO PROPUŠTA MUNDIJAL Mogao igrati za jednu od dvije velesile, a sada je višak u reprezentaciji!

21. 03. 2018 - 20:10
0
Shares

Dvadesetpetogodišnji Mauro Icardi mogao je birati za koju reprezentaciju će igrati, a na stolu je pored argentinske imao ponudu reprezentacija Italije i Španije. Napadač Intera odselio je s devet godina na Kanare iz Rosarija u kojem je i rođen, tamo je igrao za juniorsku ekipu Barcelone, a kako je i sam izjavio da bi postigao nešto više otišao je u Italiju, tačnije u ekipu Samprodije. Icardi je u razgovoru za "Marcu" priznao da je imao ponude Italije i Španije, ali da je oduvijek želio igrati samo za Argentinu. Igra sjajno u Italiji, pa u dresu Intera ima 22 gola u 28 odigranih kola Serije A, samim tim sigurno mu teško pada izostavljanje iz Argentinske reprezentacije za koju je odigrao samo četiri utakmice i nije se uspio upisati u strijelce.

"Dok sam igrao za Sampdodiju dobio sam poziv izbornika talijanske U21 reprezentacije, a htjeli su me angažirati i Španci, koji su kontaktirali moa oca“, rekao je Icardi.

Nakon čega se dotakao i razloga odlaska iz Španije. "Odlučio sam otići u Italiju jer sam tamo vidio veću priliku za uspjeh nego u Španjolskoj u kojoj sam odmah dobio priliku i iskoristio je."

Učitaj još novosti