22. 01. 2018 - 19:52
Francuzi pregazili Srbiju, ali glavna uzdanica im upitna za...
907
Shares
Francuzi pregazili Srbiju, ali glavna uzdanica im upitna za Hrvatsku

EVROPSKO PRVENSTVO

Francuzi pregazili Srbiju, ali glavna uzdanica im upitna za Hrvatsku

22. 01. 2018 - 19:52
0
Shares

Francuska rukometna reprezentacija pobijedila je Srbiju 39:30 u drugoj utakmici Main runde na rukometnom Euru te je s osam bodova dodatno učvrstila prvo mjesto u ovoj grupi. Ujedno su Trikolori osigurali prolaz dalje.

Srbi su u uvodnih 15 minuta susreta držali kakav takav priključak, na trenutke imali i dva gola prednosti, ali u posljednjih pet minuta poluvremena Karabatić i društvo otišli su na plus sedam i praktički prelomili susret.

U drugom poluvremenu Dider Dinart dao je priliku igračima iz drugog plana, ali prednost je samo rasla i na koncu se zaustavila na devet golova. Igrač utakmice bio je Luka Karabatić, koji je priključen reprezentaciji u drugom krugu, ali utakmicu protiv Švedske gotovo cijelu je propustio zbog ranog crvenog kartona.

Francuski golman, sjajni Vincent Gerard, napustio je susret zbog povrede prije kraja i više se nije vraćao, dobio je neugodan udarac u prst i tek treba vidjeti hoće li biti spreman za utakmicu protiv Hrvatske u srijedu.

Nasljednik legendarnog Thieryja Omeyera bio je fantastičan na ovom turniru, a protiv Švedske prije dva dana imao je nevjerovatnih 53 posto odbrana, no mogao bi propustiti okršaj protiv Hrvatske.

Rezultati:

Francuska – Srbija 39:30
Švedska – Bjelorusija (20:30)

Učitaj još novosti