06. 01. 2018 - 22:41
Sada se gorko kaju: Kako je Real Madrid odbio dovesti Coutinha...
907
Shares
Sada se gorko kaju: Kako je Real Madrid odbio dovesti Coutinha i to za smiješnu cifru

ODLUČILI SE ZA POGREŠNOG

Sada se gorko kaju: Kako je Real Madrid odbio dovesti Coutinha i to za smiješnu cifru

06. 01. 2018 - 22:41
0
Shares

Transfer Philippea Coutinha u Barcelonu je vruća tema ovogodišnjeg prijelaznog roka. Barcelona i Liverpool su dogovorili 160 miliona eura vrijedan posao i Brazilac je tako postao treći najskuplji igrač svijeta.

Međutim, sve je moglo biti potpuno drugačije da je Coutinho završio u Realu, a imao je priliku! Davno je to bilo, Coutinho je igrao još u Brazilu, a za Real Madrid ga je pratio Miguel Angel Portugal. Tada je 'Red Blancu' - koja je pratila mlade talente za Real privukao Coutinho, ali i Jefferson Montero te Babacar koji danas igra u Fiorentini.

Ko je treći najskuplji igrač u historiji: Idol mu je Ronaldinho, a prije samo 5 godina vrijedio je skoro 20 puta manje

Portugal, kako je otkrio na svom blogu, je čak otputovao i u Rio de Janeiro kako bi uživo pratio Brazilca prije potpisivanja ugovora te je kontaktirao i njegov tadašnji klub - Vasco de Gamu.

coutinho

Međutim, kada se vratio u Madrid, saznao je da je tadašnji predsjednik Ramon Calderon za milion eura doveo još jednog mladog igrača kojeg su pratili - Alipija. Ubrzo zatim Coutinha je za 2,5 miliona kupio Inter. 

Ostalo se sve zna - i dok je Coutinho postao treći najplaćeniji igrač u historiji, a Alipio trenutno igra u drugoj brazilskoj ligi...

Učitaj još novosti