23. 12. 2017 - 08:54
Sarajevo prije tačno 53 godine oduševilo u Egiptu: Sve je...
907
Shares
Sarajevo prije tačno 53 godine oduševilo u Egiptu: Sve je počelo pogotkom Haseta

NA DANAŠNJI DAN

Sarajevo prije tačno 53 godine oduševilo u Egiptu: Sve je počelo pogotkom Haseta

23. 12. 2017 - 08:54
0
Shares

Na današnji dan prije 53 godine FK Sarajevo je na prvoj utakmici turneje po Egiptu, savladao reprezentaciju Aleksandrije rezultatom 6:0.

Nakon osvajanja drugog mjesta u jesenjoj polusezoni, fudbaleri Sarajeva su umjesto odlaska na odmor, otputovali na turneju po Egiptu. U glavni grad Kairo stigli su 22. decembra, a već dan kasnije našli su se na terenu. Prvi protivnik našeg tima bila je gradska reprezentacija Aleksandrije, koja je bila sačinjena od fudbalera dva kluba, Olympic SC i El Ittihad Alexandria.

Egipatski fudbal bio je totalna nepoznanica, tako da ni trener Abdulah Gegić nije mogao znati šta da očekuje, pa je na teren poslao najjaču ekipu koja je više nego zasluženo stigla do ubjedljivog trijumfa. Mrežu domaćeg tima načeo je Asim Ferhatović Hase već u 14. minuti, da bi do odlaska na odmor Salih Šehović i Ibrahim Biogradlić golovima u 31. i 38. minuti povisili na 3:0.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme, Sarajevo je stiglo do još jednog gola. Mrežu domaćih zatresao je Sreten Šiljkut u prvoj minuti nastavka. Sarajevo je tehnički dotjeranom igrom i brzim kombinacijama oduševljavalo oko 10.000 domaćih navijača, a da do vrha napune mrežu domaćeg tima pobrinuli su se Šehović svojim drugim golom u 70. minuti, te Džemaludin Mušović pogotkom za konačnih 6:0, dvije minute prije kraja.

(Bordo vremeplov)

Učitaj još novosti