14. 12. 2017 - 19:44
Vrhunski nivo: Kako bi izgledao derbi Dinama i Hajduka da nisu...
907
Shares
Vrhunski nivo: Kako bi izgledao derbi Dinama i Hajduka da nisu prodavali najbolje igrače?

EKIPE SASTAVLJENE OD TRENUTNO AKTIVNIH IGRAČA

Vrhunski nivo: Kako bi izgledao derbi Dinama i Hajduka da nisu prodavali najbolje igrače?

Sport.ba / Germanijak
14. 12. 2017 - 19:44
0
Shares

Da dva najslavnija hrvatska kluba nisu morala prodavati igrače Vječni derbi bio bi jedan od najatraktivnijih u Europi. 

Nema prodaje, bila je popularna uzrečica Zdravka Mamića svake godine kad bi se spremao rasprodati dio nadarene generacije koja je tad igrala u Dinamu. Jasno, Zdravko bi to bubnuo i ostao živ, a onda dan, sedmicu, mjesec kasnije prodao sve što valja i tako iznova.

„Mi živimo od prodaje igrača,“ bila mu je jednako omiljena dionica kad bi ljutitim navijačima pravdao prodaju Luke Modrića, Marija Mandžukića, Vedrana Ćorluke i ostalih tad nadolazećih zvijezda koje su danas ključne karike ponajboljih svjetskih ekipa poput Real Madrida, Juventusa.

Prodaja najboljih igrača mu je omogućila ovo što ima danas, ali da je bilo novca u klubu i da talentovani dragulji nisu napuštali Dinamo kao hrvatski intelektualci državu, danas bi u Maksimiru stanovala vrlo impresivna družina, praktički cijela sadašnja reprezentacija, a plasman u europsko proljeće ne samo da više ne bi bio bauk, nego bi postao praksa.

Jer ekipa Livaković - Vrsaljko, Lovren, Ćorluka, Pivarić - Brozović, Modrić, Kovačić - Pjaca, Kramarić, Mandžukić sijala bi strah u kosti ponajboljim europskim ekipama.

Hajduk, pokazalo se, nije stvorio ni približno igrača Modrićeve, Mandžine i Kovačićeve kvalitete, ali ekipa sastavljena od igrača poteklih u omladinskoj školi Bilih koja trenutno aktivno igra u europskim klubovima također je impresivna.

Svakako njezin najbolji trenutačno aktivan izdanak je Ivan Perišić koji nikad nije dočekao pravu priliku u seniorima, ali danas je bez konkurencije najbolje što je izašlo iz Hajdukovih Tića. Njemu uz bok je i Nikola Kalinić, do imenjaka Vlašića najunosniji Hajdukov transfer u historiji, a vjerujemo kako će na istoj razini u zenitu vlastite karijere biti i mali Niksi.

U ekipu smo uvrstili i Darija Srnu, koji trenutno nije aktivan u Šahtaru zbog suspenzije radi dopinga, ali još nije službeno završio karijeru. Hajduk bi, da nije prodavao, danas igrao u sastavu L. Kalinić - Srna, Maloča, A. Milić, Strinić - Pašalić, Bradarić - Perišić, Andrijašević, Vlašić - N. Kalinić.

Derbi za prste polizati!

derbi-hajduk-dinamo-2

derbi-hajduk-dinamo-1

Učitaj još novosti