03. 06. 2019 - 21:10
GOL KOJI JE UŠAO U ANALE Ronaldinho saigračima: Idite na...
907
Shares
GOL KOJI JE UŠAO U ANALE Ronaldinho saigračima: Idite na centar i čekajte, dat ću ga!

MEČ S WERDEROM

GOL KOJI JE UŠAO U ANALE Ronaldinho saigračima: Idite na centar i čekajte, dat ću ga!

03. 06. 2019 - 21:10
0
Shares

Sigurno ste mnogo puta čuli frazu "nikada se više neće roditi ovakav majstor". Ako se i za koga to može reći onda je to sigurno brazilski čarobnjak Ronaldinho koji je vrhunac karijere ostvario tokom perioda provedenog u Barceloni.

Mnogo je tekstova napisano i snimaka prikazano koji potvrđuju da je "čarolija" bila srednje ime nogometaša koji je na leđima nosi broj 10.

Popularni Dinho tokom prebogate karijere doživio je ovacije prepunog Santiago Bernabeua gdje je u simultanki nanio poniženje kojeg se malo koji navijač Real Madrida rado sjeti. Ustvari, jedino što bi im moglo biti drago jeste što su imali privilegiju uživati u jednoj od najnadahnutijih individualnih partija u historiji nogometa.

Međutim, danas ćemo se osvrnuti na jedan drugi meč kada je brazilski napadač zadivio svijet, ali i svoje saigrače koji ovaj susret prepričavaju u svlačionici.

ronaldinho-barcelona

Bilo je to u sezoni 2006/07. u posljednjem kolu grupne faze Lige prvaka, Barceloni je bila neophodna pobjeda nad Werderom kako bi kao drugi u grupi prošli dalje. Barca je imala 8 poena, a Werder dva boda više.

Katalonci su slavili rezultatom 2:0, a posebno je ostao upamćen Ronaldinhov gol za 1:0 kada je iz slobodnog udarca šutirao ispod živog zida i prevario golmana Tima Wisea.

Njegov saigrač Deco kasnije je otkrio šta je prethodilo tom golu.

"Prišao sam Ronaldinhu da se dogovorimo kako ćemo da izvedemo slobodnjak, a on mi je samo rekao 'idite i čekajte me na centru, dajem ga'".

Saigrači ga nisu poslušali, Brazilac je ošutao loptu ispod zida i pogodio za 1:0.

"Gledao sam ekipu Werdera i primijetio sam da živi zid skače kao kod svakog gola, pomislio sam da to mogu da iskoristim i uspio", pojasnio je Dinho.

Učitaj još novosti