24. 10. 2017 - 17:28
Nokaut dana: Kažu da je ovo najveći Tysonov nokaut u karijeri...
907
Shares
Nokaut dana: Kažu da je ovo najveći Tysonov nokaut u karijeri - nakon ovog prvak se penzionisao!

IRON MIKE JE TUKAO NEMILICE

Nokaut dana: Kažu da je ovo najveći Tysonov nokaut u karijeri - nakon ovog prvak se penzionisao!

Fightsite
24. 10. 2017 - 17:28
0
Shares

“Iron” Mike Tyson je planetarno poznat kao najveći nokauter u historiji teške kategorije profesionalnog boksa. Od 50 profesionalnih pobjeda čak 44 je ubilježio nokautima, uglavnom brutalnim. Ipak, koji je bio najbrutalniji i najteži?

Na to pitanje je teško odgovoriti s obzirom da se radi o subjektivnom dojmu. Ipak, ako pitate istinske bokserske analitičare, oni će u uži izbor staviti njih nekoliko, a velik broj će kao najveći nokaut u njegovoj karijeri istaknuti onaj protiv Michaela Spinksa 27. juna 1988. godine.

Ne samo što je uspio svladati u tom trenutku svjetskog prvaka i ujediniti sve bitne pojaseve u tom meču, Tyson je to učinio brutalnim nokautom već u prvoj rundi. Spinksu se vrlo brzo brojalo nakon jednog snažnog udarca u tijelo, ali uspio se pribrati prije nego što je Tyson dovršio posao strašnom kombinacijom lijeve i desne ruke. Sat je u tom trenutku pokazao da je od prvog sudijskog gonga prošla tek 91 sekunda. Čim je Spinks pao na pod, bilo je jasno da se više neće moći ustati.

Mnogi će reći da je to ujedno bio i najbolji Tysonov nastup u čitavoj karijeri jer se ne smije zaboraviti da je Michael Spinks do tog trenutka bio neporažen u profesionalnoj karijeri (31-0), čak 14 puta je branio pojaseve svjetskog prvaka te je pobjeđivao imena poput Larry Holmesa (dva puta) i Gerrya Cooneya. Spinks se nikada nije oporavio od ovog teškog nokauta te je se odlučio penzionisati kao posljedica brutalnog nokauta.

Tysonu je te večeri nedostajalo samo tri dana do 22. rođendana, a meč protiv Spinksa je donio najveću zaradu do tada u historiji profesionalnog boksa.

Učitaj još novosti