02. 01. 2017 - 08:05
Zbog ovog igrača, Madrid je i danas bijesan na Barcelonu
907
Shares
Zbog ovog igrača, Madrid je i danas bijesan na Barcelonu

NEYMAR

Zbog ovog igrača, Madrid je i danas bijesan na Barcelonu

02. 01. 2017 - 08:05
0
Shares

Bezbroj sjajnih utakmica, finala i neizvjesnih borbi za trofeje. Jedno od najvećih rivalstava u svijetu fudbala bez mnogo prostora za diskusije svakako je ono između Real Madrida i Barcelone.

Susreti ovih velikana mnogo su više od pukih fudbalskih predstava. U uskom su krugu najgledanijih sportskih događaja, a detalje njihovih mečeva znaju i oni koji fudbal ni ne prate. Prosto, to su utakmice zbog kojih svaki dječak na školskom dvorištu sanja da jednog dana postane fudbaler.

A kada navijače Reala pitate koji poraz od ljutog rivala ih najviše boli, mnogi će spomenuti neki od nezaboravnih okršaja, ali nisu rijetki ni oni koji smatraju da je dovođenje Neymara Juniora na Camp Nou zapravo najveća pobjeda Blaugrane nad omraženim konkurentom iz prijestolnice.

Kraljevići su Neymara silno željeli. Informacije kažu da je Florentino Perez brazilskog dragulja pokušao dovesti čak triput - svaki put jednako neuspješno. Prvi čovjek evropskog prvaka jednom prilikom izjavio je da mu je za takav poduhvat potrebno bilo čak 150 miliona eura dok ga je Barca dovela za otprilike triput manji iznos.

Kao najtalentovaniji igrač svog vremena, Neymar je mogao da bira, a zadovoljstvo igranja s Leom Messijem ipak je bilo važnije od svakog madridskog argumenta. I danas Brazilac u svakoj prilici ističe koliko je zapravo sretan što svlačionicu dijeli s Argentincem, piše N1 BiH.

Bilo kako bilo, dio je velikog tima koji ove sezone igra nešto slabije, ali i dalje dovoljno dobro da napadne sve trofeje. Ko zna, možda baš mladić s čudnim frizurama ove godine bude faktor uspjeha. Madriđane bi boljelo još više.

Učitaj još novosti