04. 11. 2016 - 10:34
O'Sullivan otvorio dušu: Ova sezona je noćna mora, moram...
907
Shares
O'Sullivan otvorio dušu: Ova sezona je noćna mora, moram smanjiti sa brojem turnira

PREVIŠE PAŽNJE DAJE EGZIBICIONIM TURNIRIMA

O'Sullivan otvorio dušu: Ova sezona je noćna mora, moram smanjiti sa brojem turnira

Dino PAJO
04. 11. 2016 - 10:34
0
Shares

Najtalentovaniji i najomiljeniji igrač snookera svih vremena Ronnie O'Sullivan je u ekskluzivnom razgovoru za „Eurosport“otkrio sve činjenice vezane za njegove nastupe ove sezone.

Nakon dugog perioda O'Sullivan je odlučio da se vrati i nastupa na baš svim rangirnim turnirima u jednoj sezoni, ali mu nikako ne ide, te se ne osjeća dobro dok nastupa.

„Iza mene nije odličan start sezone, čak bih se usudio reći da je to noćna mora! Siguran sam da sam odigrao svega dva ili tri dobra meča ove sezone, a odigrao sam ih 15 na rangirnim turnirima. Da budem iskren, od osvajanja Welsh Opena na početku 2016. godine, ja nisam odigrao dobar turnir“, rekao je popularni „The Rocket“.

„Moguće da je problem u tome što sam odigrao previše egzibicionih turnira ove godine, pa sam izgubio na razvrstavanju važnog od nevažnog. Možda je rješenje da smanjim sa brojem turnira u sezoni“, rekao je O'Sullivan i tako razočarao milione navijača širom svijeta. 

Podsjetimo, O'Sullivan je u ovoj sezoni odigrao svega jedno finale na velikim turnirima, pošto ga je u finalu Evropskog šampionata savladao Judd Trump rezultatom 9:8.

Učitaj još novosti