03. 11. 2016 - 17:10
Deset bh. olimpijaca dobilo stipendije pred učešće na ZOI u...
907
Shares
Deset bh. olimpijaca dobilo stipendije pred učešće na ZOI u Pyeong Changu

2018. GODINE

Deset bh. olimpijaca dobilo stipendije pred učešće na ZOI u Pyeong Changu

03. 11. 2016 - 17:10
0
Shares

Deset bosanskohercegovačkih sportista dobilo je stipendije za zimske olimpijske igre u južnokorejskom PyeongChangu 2018.

Nakon Izvještajne skupštine Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine (OKBIH), najbolji sportaši BiH - potencijalni kandidati za učešće na zimskim olimpijskim igrama u PyeongChangu, potpisali su ugovore o stipendiranju putem Olimpijske solidarnosti Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK).

Olimpijski komitet BiH je predstavio program Olimpijske solidarnosti "Školarine za sportiste", kojim je obezbijeđeno deset stipendija za biatlonku Tanju Karišik, alpske skijaše Igora Laikerta, Marka Rudića, Marka Šljivića, Elvedinu Muzaferiju i Emana Emrića, skijaške trkače Mladena Plakalovića i Sanju Kusmuk, te brzoklizače Edina Brankovića i Nihada Bašića.

Predsjednik Olimpijskog komiteta BiH Marijan Kvesić je rekao da će bh. sportisti imati mjesečnu stipendiju u iznosu od 1.400 KM u trajanju od 14 mjeseci, a svaki sportista će također dobiti i subvenciju za putne troškove na kvalifikaciona takmičenja za olimpijske igre u iznosu od 8.750 KM.

Zimske olimpijske igre u PyeongChangu će biti održane od 9. do 25. februara 2018. godine.

(FENA)

Učitaj još novosti