06. 11. 2016 - 13:13
Rukometaši BiH večeras igraju ključni meč protiv Austrije
907
Shares
Rukometaši BiH večeras igraju ključni meč protiv Austrije

SVE SPREMNO ZA SPEKTAKL

Rukometaši BiH večeras igraju ključni meč protiv Austrije

06. 11. 2016 - 13:13
0
Shares

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Sarajevu igra protiv selekcije Austrije u okviru drugog kola kvalifikacija za evropsko prvenstvo u Hrvatskoj.

Na startu kvalifikacionog ciklusa bh. rukometaši poraženi su od Španije u Valladolidu (30:21).

Selektor reprezentacije BiH Bilal Šuman istakao je da će neke pozitivne stvari iz prve utakmice protiv Španije pokušati implementirati na utakmici protiv Austrije. Poručio je da će njegovi izabranici igrati agresivnu i čvrstu odbranu, nakon čega će nastojati iz kvalitetne i brze tranzicije te 'laganim golovima' pokušati napraviti pozitivan rezultat.

Kazao je da će večeras biti novih igrača u ekipi, ali nije želio otkriti o kome se radi.

Dodao je da je Austrija doživjela promjene od juna.

- Imaju sada jedan problem, prvi golman neće nastupati protiv nas. Došlo je novih igrača, imaju bekove fizički jake, možda ne toliko brze. Mnogo smo brži kao ekipa, oni imaju dva odlična krila. Taj tempo koji mi želimo da nametnemo neće im dozvoliti da igraju 60 minuta i morat će doći do nekih izmjena. Mi ćemo tražiti slabe karike u njihovoj ekipi - zaključio je Šuman.

U prvoj utakmici kvalifikacija Austrija je potpuno neočekivano izgubila od Finske na domaćem terenu (27:31), a ukoliko večeras slave bh. rukometaši smanjili bi na minimum šanse Austrijanaca za odlazak na evropsko prvenstvo.

Pomoćni trener austrijske reprezentacije Erwin Gierlinger rekao je da je razlika u susretima prvog kola što je BiH mogla očekivati da će izgubiti od favorizirane Španije, dok poraz od Finske Austrijanci nisu očekivali.

- Bili smo razočarani nakon tog poraza. Sada nas očekuje utakmica protiv mnogo jače selekcije Bosne i Hercegovine. Očekujemo veoma tešku utakmicu, pogotovo jer se igra u Sarajevu. Dobro smo se pripremili, ali morat ćemo igrati naš najbolji rukomet ako želimo ostvariti pobjedu - rekao je Gierlinger. 

Smatra da je Španija od početka kvalifikacija izraziti favorit za osvajanje prvog mjesta, te očekuje da će se za drugo mjesto koje vodi u baraž boriti Austrija i BiH, iako Finska nikada nije bila lagan protivnik. 

Utakmica između BiH i Austrije igra se u dvorani "Mirza Delibašić" od 20 sati.

(FENA)

Učitaj još novosti